Gundy: Ukinuo bih NBA draft

Twitter

NBA liga je nedavno objavila dosta velike promene što se tiče NBA drafta. Izjednačili su šanse prve tri ekipe za prvi pick i tako će sigurno uvelike smanjiti tankiranje. No trener Pistonsa Stan van Gundy misli kako ova promena nije dovoljno, da su potrebne drastične mere.

Silver promenio pravila drafta

Prema njemu, kako bi se potpuno izbacilo tankiranje potrebno je ukinuti NBA draft, izbaciti skalu plata za rookie igrače i uredio bi to tako da bi svi rookie igrači postali free agenti.

-“Ma da se mene totalno bi se rešio drafta. GM-ovi bi se samo trebali posvetiti salary capu. Napravio bi da svi rookie igrači postanu free agenti i ako želiš rookieu isplatiti 50 miliona $ po sezone, možeš samo ako ostaneš u cap-u.”- izjavio je revolucionar Stan the Man za ESPN.

Stan je već dugo godina trener u NBA a najveće uspehe je imao s ekipom Orlando Magica u kojoj je i Dwight Howard bio jedan od boljih igrača lige. Nažalost nama je poznat kao čovek koji nije dao šansu Bobanu Marjanoviću, no nedavno je već izjavio kako je zadovoljan njegovim napretkom i kako ga očekuje puno više minuta ove sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*