Novi dres, stari znanac!

San Antonio Spurs

Joeffrey Lauvergne, franscuski reprezentativac i miljenki košarkaške javnosti u Srbiji, posebno one crno-bele, u narednoj sezoni nosiće svoje omiljene boje. Nakon solidne sezone u Nuggetsima 2015-16 (7.9 poena, i 4.9 skokova), francuski centar je poprilično stagnirao prošle sezone kada je nosio dresove OKC-a i Bullsa (5.4 poena i 3.6 skokova). Dobar materijal za obradu prepoznao je iskusni lisac Popovih i ovo leto ga je doveo u San Antonio.

A tamo ga je upario sa dobro znanim igračem. Stari znanci iz Europskog Partizana, Franuz Joeffrey Lauvergne i Latvijac Daivis Bertrans, ponovo su suigrači. Nakon što je otpušten iz Chicago Bullsa nakon samo 20 odigranih utakmica, Joeffreya su potpisali San Antonio Spursi. U Bullse je stigao krajem sezone kada je otišao iz Oklahome zajedno sa Cameronom Payneom i Anthony Morrowom za DcDermotta i Gibsona.

U Spursima će igrati sa Bertransom. Prošlogodišnji rookie je imao solidnu sezonu. Postizao je 4,5 poena u 12 minuta igre u proseku.

Njih dvojica se znaju iz Partizana u kojemu su igrali zajedno 2 godine, od 2012.-2014. Uzeli su dva puta zaredom Prvenstvo Srbije, te su u drugoj sezoni stigli i do Top 16 Eurolige.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*