Na terenu kao konj, van terena – plemenit i human

Facebook

Mladi i potenti tim iz Philadelphie, takozvani FEDS-i, igraju noćas svoj prvi predsezonski meč, a protivnici su Memphis Grizzliesi. (F)ultz, (E)mbiid, (D)ario, (S)immons jedva čekaju da pokažu sve što umeju…

A dok se košarkaši spremaju za takmičarske izazove, hrvatski reprezentativac Dario Šarić oduševljava svoji potezima i energijom na treninzima. Na jednom od poslednjih treninga, otvorenih za javnost, iako nije imao nikakvog značaja Dario je izgarao kao da mu je poslednji i time je oduševio sve u timu, uključujući i trenera Browna koji ga je pohvalio:

“To je razlog zašto ga svi volimo, on radi kao konj da bi dobio što želi. Njegova strast za igrom i ispravan pristup svakom treningu čine ga odličnim igračem. Šarić je sve ono što mi želimo, pravi suigrač i igrač koji se s pravom zove Sixersom”, rekao je Brett Brown.

I ne samo trenera, Dario je oduševio i navijače…

No, Dario je osim ovoga pokazao i da ima – veliko srce. On se nakon Eurobasketa vratio u Philadelphiju te je posetio 17-godišnjeg Dominika Bosanca iz Crikvenice, koji se u tom gradu oporavlja nakon operacije skolioze.

“Pružila nam se mogućnost da odemo na utakmicu i upoznamo našeg Daria. Dario je s oduševljenjem prihvatio da iznenadi Dominika s jednim druženjem nakon utakmice. Mogu samo reći da je Dario osoba velikog plemenitog srca. Kako se samo odnosio prema Dominiku… Dominik je svima izmamio osmijeh na licu kao i Dario samom pojavom pored njega. Susret s Darijom bio je Dominiku nagrada za bolove koje je pretrpio. Dominika očekuje još niz operacija jer tim doktora mu želi maksimalno pomoći oko poboljšanja cijele motorike. Slijedi velika operacija kuka koja je za Dominika od velike važnosti jer je lijevi kuk van zdjelice”, otkrila je za basketball.hr Dominikova majka Diana.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*