Rakete preletjele Gromove, odlični Boogie i Davis nedovoljni za pobjedu

SportsIllustrated

Uranjeni derbi Zapada je ovaj puta otišao na stranu Raketa. Duo Paul i Harden su odlično funkcionirali i Thunderi su ovaj puta morali potpisati poraz. Westbrook nije igrao ovaj susret, a George i Melo su debitirali za svoju ekipu. Obojica su dosta šutirali i nisu se uvek odviknuli od svojih starih navika iz bivših klubova. Tokom gotovo čitave utakmice Rocketsi su bili u prednosti, Thunderi nisu imali previše šanse.

Melo je za samo 19 minuta uspio postići 19 poena, dok je George završio na 15 uz 5 skokova. Kod Raketa Harden je odigrao odličnu utakmicu sa 16 poena i 10 asista, dok je najbolji strelac bio Gordon koji je s klupe dodao 21. Paul je bio pomalo rezerviran, no i dalje vrlo dobar sa 11 poena i 7 asista.

Umesto na terenu MVP prošle sezone je odmarao sa oblogom na kolenu:

Pelikani nisu uspeli doći do pobede protiv Bullsa. Imali su prednost gotovo čitavu utakmicu, vodili i po 17 razlike, no na kraju su slavili Bullsi. Twin Towersi Pelikana su odlično surađivali i bili uverljivo najbolji u svom timu, to je nešto što ćemo većinu sezonu gledati u New Orleansu. Boogie je ubacio 20 poena uz 10 skokova, dok je Davis bio još efikasniji sa 24 ubačaja i 10 skokova.

Sjajnom momčadskom igrom Bullsi su na kraju došli do zaslužene pobede. Čak 8 igrača je bilo dvoznamenkasto, a najviše je ubacio Felicio, 15 poena. Pratili su ga Mirotić i Holiday sa 14 ubačaja, a Grant je odlično razigravao ekipu s 9 asista, te je ubacio još i 11 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*