Umesto zatvora, na – parkete!

Najpoznatijii blizanci u NBA Markieff i Marcus Morris neće ići u zatvor. To je u toku jučerašnjeg dana odlučio sud u njihovoj državi Arizoni. Obojica će umesto zatvora na parkete, jer uskoro kreće najjača liga na svetu.

Braća Morris su optužena za napad kada su 2015. godine  sa trojicom prijatelja napali izvesnog Erica Hooda te mu naneli telesne povrede.

Uoči suđenja spekulisalo se kako im prema zakonima u Arizoni preti maksimalna kazna od 4 godine zatvora! Da je to toga i došlo, svakako ne bi išli u zatvor, već bi dobili da to kompenziraju kroz dobrotvorni rad i uvetnu kaznu, no pravilo NBA lige je za bilo kakvo krivično delo barem 10 utakmica suspenzije.

Jedan Morris stigao je ovog leta u Celticse. Kako je ovo leto Hayward opteretio cap Bostona Ainge se morao odlučio na trade sa Pistonsima. Možemo slobodno reći da je ovo prvi dobar van Gundyev potez kao GM Pistonsa. Dao je Marcusa Morrisa, solidno krilo za jednog od najboljih 3-D igrača lige. Kelti su morali izvući bar nešto za Bradleya, a Morris je sasvim solidan igrač, koji i nakon odlaska Olynika (još jedna Haywardova žrtva) daje Bostonu stretch opciju izvana.

Drugi brat Morris se vrlo dobro snašao u Wizardsima. Igrao je playoff ove sezone i postao vrlo bitna karika u jednoj od najboljih petorki u Nba ligi. Daje im čvrstinu pod košem, te vrlo dobro širi rekete te omogućuje ubojiti pick and roll Wall i Gortata. Kako bi obojica trebali biti kažnjeni i Wizardsi će početak sezone biti prisiljeni igrati bez svoje startne četvorke.

1 Trackback / Pingback

  1. Dobra braća Morris - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*