Philla izgubljena bez Šarića, Hawksi iznenadili Cavse

Međedi su odradili svoj drugi predsezonski meč, dok je Sixersima ovo bio prvi nastup. Očekivano su bili bez Embiida koji i dalje pokušava zalečiti povredu koljena, dok je ovaj puta poštedu dobio i Darijo Šarić koji još uvek odmara nakon napornog Eurobasketa. Bez njih dvojice Sixersi su bili dosta izgubljeni i Memphis je došao do lagane pobede.

Fultz je kao i većina rookiea u svojoj prvoj utakmici bio dosta nervozan. Jako je loše šutirao i ubacio je samo 4 poena, za što mu je trebalo čak 13 šuteva. Drugi novajlija Simmons je odigrao puno bolje, iako je ubacio samo 6 poena, ostvario je čak 9 asista uz 7 pokupljenih skokova i pokazao da će biti prava triple double opasnost. Drago nam je bilo vidjeti ponovo Emeku Okafora na terenu, koji je dobio 10 minuta, dok je najbolji bio njegov prezimenjak Jahilli sa 13 poena.

Kod Grizzliesa Wright je za samo 20 minuta uspio ubaciti 16 poena, a pratio ga je Harrison s klupe sa 14 ubačaja. Zagor je ponovo dobio priliku, ovaj puta 10 minuta što je solidno iskoristio da popuni gotovo sve statističke kategorije. Imao je 2 poena i skoka, 3 asista, te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Cavsi su testirali svoje nove snage bez Lebrona, što je solidno izgledalo dok na teren nije ušla klupa. Na kraju su iznenađujuće Hawski vrlo lagano došli do pobede. Početka petorka je odlično otvorila susret, krenuli su prema najavama s Loveom na centru  i imali 8 poena prednosti do prvog odmora. Nakon toga ulazi klupa koja se ne snalazi najbolje i Hawksi preokreću meč i do kraja ostaju u vodstvu.

Iz petorke Cavsa najbolje reagirao Love na svojoj novoj poziciji sa 12 poena, 5 skokova i 3 asista, dok je novi bekovski par Wade-Rose zabio po 7 koševa. Najbolji je bio Felder s klupe sa 13 koševa, dok je naš Ante Žižić ubacio 4 poena uz 6 skokova. Kod pobednika najbolji je očekivano bio Schroeder sa 18 poena, a vrlo dobar je bio i Prince sa 15 ubačaja i 8 skokova.

Mladi hrvatski centar oduševio je na svom debiju, prvo spektakularnom blokadom:

Ali i pristupom igri, u kojoj su uz njega sinoć debitovali Rose i Wade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*