“Jokić je igrač velike košarkaške inteligencije”

As Chicago Bullsa i sigurno najbolji košarkašk sa ovih prostora koji je nastupao u NBA, Toni Kukoč, govorio je za Al Jazeeru o trenutnoj situaciji u NBA. Posebno se osvrnuo na nastupe i perspektive Nikole Jokića, kojega je imao prilike gledati nekoliko puta prošle sezone:

“Imao sam mogućnost da ga gledam na nekoliko utakmica. Duel u Čikagu protiv nas je odigrao strašno dobro i to je momak sa velikim mogućnostima. Ima dobre košarkaške kvalitete, veliku košarkašku inteligenciju i samo je na njemu koliko je voljan i željan da sve to usavrši i napreduje. Po mom mišljenju, on igra sa takvom lakoćom da ga je uživanje gledati. Ima ozbiljne šanse da postane jedan od najboljih,”  rekao je Kukoč.

Govoreći na temu nastupa za reprezentaciju i činjenice da na prošlom Eurobasketu nje nastupilo čak 40 igrača iz NBA kubova, Kukoč nije hteo nikoga da osuđuje. Samo je naveo svoj primer:

“Meni je bila želja da igram za reprezentaciju. Bulsi su me pitali da li želim da nastupam za nacionalni tim i ja sam odgovorio da želim. Volim i želim da igram za reprezentaciju i to je za nas normalno. Nikada nam nije zabranjeno. Ne znam koji su razlozi u ova novija vremena – zašto bi neko iz NBA klubova tražio bilo kojem od momaka da ne igra za državu. To je za mene novost, ali na kraju krajeva, kada neko želi da igra za reprezentaciju, ne verujem da postoji osoba koja mu to može zabraniti”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*