Sve ‘ranjene’ NBA zveri

Kako se bliži početak sezone u NBA, tako se pravi i bilans zdravstvenog stanja po ekipama. Prema poslednjim informacijama, Spursi ne samo da su prošlu sezonu završili bez svog najboljeg igrača, Kawhi Leonarda već bez njega ulaze i u novu. Popovich ništa ne želi da prepusti slučaju, a zdravlje njegovog glavnog igrača je na prvom mestu:

Uz njega, u igračkom pogonu Spursa neće biti ni Tonyja Parkera koji se oporavlja od povrede, i trebalo bi da se vrati krajem ove kalendarske godine.

No, još veća je vest to da bi otvaranje nove sezone, i to kakvo otvaranje – duel Celticsa i Cavsa, mogao propustiti najbolji košarkaš današnjice, Lebron James. Povreda članka još uvek ostavlja posledice, a ne zna se da li će i koliko Lebron morati pauzirati:

James propušta duel sa Irvingom?

No, ono što je sigurno jeste da će bek Utah Jazza, Dante Exum propustiti jedan deo sezone. Nakon što je rookie sezonu presedeo zbog potrganog ACL-a, ali i obećavajućeg povratka tokom Letnje lige, Exum se povredio na utakmici s Sunsima u predsezoni. Nezgodno je pao nakon jednog ulaza i nakon što se podignuto uhvatio se za rame i otrčao u svlačionicu. Prve prognoze nisu optimistične, prema treneru Snyderu Exumovo rame ne izgleda dobro i čini se da se boji duže pauze.

A bez svog pouzdanog šutera ostali su i Hornetsi. Nicolas Batum odlučio je propustiti Evrobasket kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu, no nije imao sreće i povreda lakta će ga udaljiti na jedan period sa parketa:

Batum out do kraja godine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*