“Thibs i ja se nismo podnosili”

Chicago Tribune

Dolaskom Thibsa za trenera Wolvesa napokon smo mogli početi shvaćati ovu veoma potentnu ekipu ozbiljno. Pravi trener može napraviti čuda, a Thibs se već dokazao u svojim danima s Bullsima od kojih je napravio najbolju ekipu Istoka, a Rosea prometnuo u najmlađeg MVP-a ikada. Dobio je u ruke možda i najtalentiraniju ekipu u NBA, Townsa, Lavinea i Wigginsa kao najpotentniji trojac u NBA.

Prva sezona nije dobro prošla, igrali su jako promjenjivo, a pogotovo su štekali u obrani što nije odlika Thibsovi ekipa. Uslijed toga odlučio je kako ovoj ekipi ipak treba i veteranska pomoć ukoliko žele ostvariti svoj puni potencijal. Na ljeto mu je stigla vjerovatno i najbolja moguća pomoć koju je mogao zamisliti, Jimmy Butler. Stari znanci iz Bullsa se ponovo susreću, a uz Rosea Butler je bio najbolji igrač kojega je Thibs “napravio”.

Sada njih dvojica imaju izvrstan odnos, no nije tako bilo u njihovim počecima. Prema Butlerovim riječima njih dvojica se u njegovoj rookie sezoni nisu podnosili. Ali stvari su se brzo okrenule. -“Došao sam u trening centar Bullsa oko 6 sati ujutro. Rekao sam sebi “Sada ću ga pobijediti”. Kad ono njegov Range Rover već na parkiralištu. Drugi dan sam došao još ranije, u 5.45. No njegov auto je opet bio tamo. Konačnu potvrdu da ga nikada neću “pobijediti” sam dobio jednu večer. Bilo je dosta kasno i Luol (Deng) i ja smo došli šutirati, a njegov auto je bio ispred trening centra. Tu sam odlučio, okej neću ga pobijediti idem sada glavom kroz zid za njega…”- rekao je Butler.

Ta njegova odluka je bila vjerovatno najbolja u životu. Od 30. picka na draftu stigao je do jednog od najboljih two-way igrača lige, 3 puta je bio Allstar te izborio i All NBA i All Defensive petorku. Sada su im se putevi ponovno spojili u Wolvesima i očekujemo nastavak sjajne suradnje koju su počeli još u “Vjetrovitom gradu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*