You da’ real MVP!

AP Photo/Jack Dempsey

Prošla sezona je bila istorijska za Westbrooka. Triple-double prosek, MVP nagrada i mnoštvo srušenih rekorda. Sada je dobio 2 vredna pojačanja u svoju ekipu koja je i ovako, samo na njegov pogon, bila 6. u svojoj Konferenciji. Sa Georgeom i Melom njihov plafon raste, a iako će Russ verovatno imati malo slabije statistike ne sumnjamo da će rezultat čitave ekipe biti na jednoj višoj razini. Podsetimo se svih Westovih postignuća prošle sezone.

Na nedavnoj dodjeli NBA nagrada vidjeli smo dobitnike iz svih kategorija. Od rookie godine, obrambenog igrača, do one najvrednije MVP-a ili Najkorisnijeg igrača lige. Iako konkurencija bila žestoka, na kraju nije dolazila u pitanje pobeda ovog momka. Harden je imao sjajnu sezonu, predvodio je Rakete do 3. mesta u ligi, a Leonard je verovatno i najbolji two way igrač lige, no obojica nisu imali šanse pored Russella.

Ispisao je istoriju ove godine, prvi je nakon Big O koji je imao triple double prosek, a što je još bolja stvar na terenu je izgledao neverovatno. Doneo je toliko pobeda Thunderima ove sezone na osnovu njegove sjajne igre, uveo ih u playoff iako su bili u najmanju ruku limitirana ekipa. Oladipo je bio drugi najbolji igrač, a imao je goru sezonu nego u Magicu.

No to što je imao triple- double prosek i što ih je ubilježio ukupno 42 tokom sezone nije mu bilo dovoljno. Evo kratki pregled rekorda koje je West postavio ove sezone:

  • najviše triple double sa 50+ poena u sezoni (ukupno 3)
  • TD sa najviše poena u istoriji (57-13-11)
  • predvodio ligu sa 10 poena u proseku u poslednjoj dionici
  • predvodio ligu sa 6,2 clutch poena u proseku (računaju se poeni u poslednje 2 minute, kada je rezultat u egalu)
  • 7 uzastopnih TD učinaka
  • i na šlag na kraju – MVP nagrada!

No Westu čak ni ovo nije dosta. Uz to uzeo je nagradu za Game Winner godine! U utakmici kada je prekinuo sve nade Nuggetsima oko playoff trojkom sa gotovo polovice terene uzeo je i ovu nagradu!

I za kraj njegov govor za osvajanje MVP nagrade. Stvarno je zaslužio, čitavu sezonu je vukao Thundere, igrao svaku utakmicu na visokoj razini, i na kraju srušio neverovatno puno rekorda od kojih će mnogi biti netaknuti još dugi niz godina!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*