Naši u sezoni 2017-18: Srbi i Hrvati sa ‘petorkama’

U narednoj sezoni NBA u najjačoj ligi sveta igraće 16 igrača koji su ponikli na našim prostorima. Najviše ih dolazi iz Hrvatske, njih šest, potom iz Srbije – pet, zatim iz Bosne i Hercegovine i Slovenije – po 2, dok jednog igrača ima Crna Gora, Nikolu Vučevića. Rekli bi i dva, ukoliko računamo Crnogorca sa španskim pasošem, Nikolu Mirotića, koji je prve košarkaške korake napravio u svojoj rodnoj zemlji. U poslednji trenutak, pred start regularnog dela, otkaze u svojim timovima dobili su Damjan Rudež, kojeg je otpustio Orlando Magic, kao i srpsko krilo u Memphisu – Rade Zagorac.

Predstavljamo vam ovim putem sve igrače koji će nastupati u najjačoj ligi sveta, a počinjemo sa tri rookiea, kao i sa Radetom Zagorcem, koji iako je ostao bez angažmana u poslednji momenat, zaslužuje nekoliko redova jer odličo je odradio Letnju ligu i predsezonu i ima NBA potencijal.

ROOKIE IGRAČI

 

IGRAČI ŽELJNI DOKAZIVANJA

Trojac mladih igrača iz Hrvatske igra sezone u kojima se moraju dokazati. I dok će Zubac i Bender u svojim klubovima biti nešto rasterećeniji, pred Marijom Hezonjom je izuzetno bitna godina.

ONI SU STANDARDNI U SVOJIM TIMOVIMA

Ovo su već etablirani igrači. Bojan Bogdanović, Nikola Mirotić, Mirza Teletović, Nemanja Bjelica imaju iza sebe već nekoliko godina iskustva igranja na visokom nivou. Boban Marjanović konačno dobija prostor koji je zaslužio, a Dariu Šariću bila je dovoljna samo jedna sezona da pokaže kakav je lav i potencijal.

 

ONI SU NAJVEĆE ZVEZDE U NBA

Goran Dragić je motor ekipe iz Miamia, Nikola Jokić je zaštitno lice franšize iz Denvera, Nikola Vučević je prvo ime ekipe iz Magica, dok je Jusuf Nurkić bio onaj sastojak koji je nedostajao Blazersima za dobar rezultat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*