Od najveće letnje izdaje do velike podrške širom NBA

Twitter

Mnoge je iznenadilo kada je Gordon Hayward, do tada zaštitno lice franšize iz Solt Lake Citya, odlučio naprasno da poptiše za Celticse ovoga leta.

Za mnoge je u svom dotadašnjem gradu i klubu postao novi “izdajnik” NBA lige. Nakon što je 3 dana obilazio gradove i odlučivao se oko prelaska, na kraju je Gordon odlučio preseliti na Istočnu konferenciju u Boston Celticse. Tamo je dobio odličan ugovor i priliku da se bori za sam vrh.

Nažalost, teška povreda sa početka sezone i koja će ga udaljiti sa terena narednih godinu dana i pod znak pitanja staviti potencijal ove ekipe Celticsa u tekućoj sezoni, stavila je sav bes i agoniju u drugi plan.

Prvi koji je pružio podršku bio je novi član Oklahome, Paul George koji je također prolazio težak oporava nakon loma noge:

Vrlo inspirativnu poruku poslala je i NBA legenda, Kobe Bryant:

Igrači timova koji su bili vinovnici ove tragedije bili su u šoku, svi su podržali Gordona i njegov oporavak. A koliko je šokantna bila povreda pokazuje i reakcija klupe Cavsa:

Veliki Lebron bio je u neverici, prišao je Haywardu da ga podrži:

Navijači Celticsa na sebi svojstven način su podržali svog idola kojeg nažalost neće više gledati na terenu ove sezone:

Na hiljade sličnih poruka podrške i solidarnosti stiže svake minute, a mogu se pronaći putem hashtaga #PrayforGordonHawyard

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*