TOP 5: Učinak naših za 19/10/2017

NIKOLA VUČEVIĆ

31 min, 19 poena, 13 skokova, 2 ukradene, 2 blokade, 50 % iz igre

U startnoj pobedi nad Heatom (116 – 109), u derbiju Floride, div iz Orlanda, Nikola Vučević bio je jedan od najboljih igrača svog tima. Iako je protiv sebe imao vrlo moćnog i dominantnog Hassana Whitesidea, Crnogorac se nije uplašio i odigrao je dobar meč, a završio ga je sa 19 poena, 13 skokova i 2 blokade. Dobra uvertira za novu sezonu u kojoj Magic cilja play off. Vučević koji je igrač sa najdužim stažom u Magicu, nikada nije igrao u razigravanju. Vučević je sjajan bio sa loptom ali i bez nje, sjajno je otvarao prostor za Fourniera, pa tako i u tom ključnom napadu kada mu je omogućio da postigne trojku za 108 – 102, kako se ispostavilo za tu ključnu prednost.

“Taj šut je bio odlčan, ali mi svi znamo da je on sposoba da na taj način rešava mečeve,” rekao je Vučević za svog saigrača.

JUSUF NURKIĆ

23 min, 11 poena, 11 skokova, 28 % iz igre

Blazersi su demonstrirali moć, kao i njihov prvi centar Jusuf Nurkić. U demoliranju Sunsa na njihovom parketu, Nurkić je odigrao sjajnu utakmicu.‘Bosanska zvijer’ je tokom predsezone najavio odličnu formu, a lakoća sa kojom rešava situacije je neverovatna. Protiv Sunsa je zabijao, skakao, blokirao, a u žaru borbe mogao je stradati i sudija. Nurkić je za 22 minuta imao po 11 postignutih poena i uhvaćenih lopti, uz dosta slab šut iz igre, tek 28 %.

NIKOLA JOKIĆ

35 min, 7 poena, 12 skokova, 8 asistencija, 30 % iz igre

Nuggetsi su prepustili Utahu gotovo dobijen meč. Domaćini su ih dobili sjajno četvrtom deonicom, kada je bilo 28 – 13. Nikola Jokić je bio solidan, ali svi znamo da on može bolje.

Nikola je imao vrlo ograničen napad, svega 7 poena je postigao uz 30 % šuta iz igre. Sa druge strane, bio je gotovo neprimetan u odbrani. Rudy Gobert ga je na ovom meču potpuno nadigrao i Jokić nije imao rešenja za njega. 18 poena Francuza uz 77 posto šuta je zaista impresivan učinak, i postavlja se pitanje – gde je tu odbrana?

GORAN DRAGIĆ

30 min, 17 poena, 6 asistencija, 5 skokova, 31 % iz igre

Magic je izgubio u uvodnom meču protiv Orlanda, i pored dominacija centra Hassana Whitesidea koji je u poslednjoj četvrtini imao čak 14 poena i 8 skokova. Nedovoljno za pobedu. Čini se da je malo na ovom meču zakazao i Goran Dragić, motor ove ekipe. On je odigrao solidno, ali daleko od nivoa na koji nas je navikao. No koliko god nam se činilo da Dragon spava, nekada je dovoljno samo trenutak njegove magije za seriju tima. To je bio slučaj u poslednjoj četvrtini, kada je Heat imao seriju od 11 – 0 najviše zahvaljujući njegovim, Weitersovim i Johnsonovim kreacijama, i Hassanovoj egzekuciji. Na kraju je meč završio sa 19 poena, 6 asistencija i 5 skokova, ali 31 % šuta iz igre.

BOJAN BOGDANOVIĆ

29 min, 14 poena, 56 % iz igre

Sjajnu i vrlo efikasnu utakmicu na otvaranju sezone odigrali su Brooklyn Netsi i Indiana Pacersi. Na ovoj je utakmici postignut čak 271 poen, a slavila je Indiana Bojana Bogdanovića sa čak 140 – 131. Netsi su bolje otvorili, a na poluvreme Pacersi idu sa dva poena prednosti, 65 – 63. Nakon toga sledi rapsodija nekih novih Pacersa u kojoj je učestvovao i hrvatski reprezentativac. Bojan Bogdanović je odigrao sjajno protiv svoje prve ekipe u NBA. Počeo je u prvoj petorci, a za 29 minuta igre ubacio je 14 poena uz šut 5-9 (trice 1-3),

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*