Gdje ide Bledsoe?

Ekipa iz Arizone je imala katastrofalan početak sezone. Prvo su ih osramotili Blazersi, nakon toga su izgubili u napetoj završnici od Lakersa. Kap koja je prelila čašu je bila utakmica protiv Clippersa u kojoj su još jednom teško nastradali. Danak je prvo platio trener Watson koji je izgubio posao, a ubrzo nakon toga glavna zvijezda ekipa Bledsloe je objavio krajnje sumnjim Tweet.

To je bio okidač u upravi Sunsa da odluče razmjeniti svoju zvijezdu. Nije bio u sastavu za utakmicu protiv Kingsa (koju su Sunsi i dobili) te je ostao u Arizoni dok se ne riješi njegov status. Čim je stavljen na trade block javilo se nekoliko ekipa koje bi rado voljele vidjeti Erica u svoj sastavu. Koje su najbolje opcije za Sunse i s kim su dosada razgovarali oko razmjene.

Milwaukee Bucks

Bucksi su bili jedna od prvih ekipa koja se javila Sunsima. Sjajnim napretkom Giannisa njihove ambicije su porasle, a trenutno su najslabiji na bekovskim pozicijama. Imaju ROY-a Brogdona, koji je vrlo dobar igrač, no dovođenjem Bledsloea bi svakako poboljšali tu poziciju. Promašili su sa Dellyem i njegovim ugovorom, a kakva je situacija dovoljno govori da veteran Terry ima relativno ozbiljnu minutažu (za čovjeka u njegovim godinama bila kakva minutaža je ozbiljna). Ponudili su Grega Monroea i Thona Makera. Greg je stigao iz Pistonsa i od njega se očekivalo da učvrsti reket, a u napadu da svojom low post igrom donese poene. Nažalost ni on se nije dobro uklopio, iako pruža solidne igre Kidd i Bucksi ipak očekuju više od njega. Thon je projekat, odličan potencijal no fali mu još iskustva kako bi pružio prave partije. Longterm projekt koji bi mogao zainteresirati Sunse. Druga ponuda je bila Jabari Parker i Delly kao filler da bi se izjednačili ugovori. Parker je sjajan igrač, no karijera mu je nažalost obilježenja povredama. Ukoliko ostane zdrav mogao bi biti sjajan igrač i idealan partner Bookeru i Jacskonu u Sunsima.

New York Knicks

Među prvim ekipama kojima su se Sunsi javili su bili Knicksi. Ponudili su im Erica za Ntikilinu i Hernangomeza, što su Knicksi odmah odbili. Nisu zainteresirani za trade svojih mladih igrača. Hernangomez je imao smanjenu minutažu u prvim utakmicama, no čini se da je ipak u Hornacekovim planovima za budućnost i ne želi ga se odreći. Slična je situacija i s mladim Francuskim playom Ntikilinom koji je dosada imao dosta sitnih povreda. Slabo je igrao zbog toga, no bitan je šraf za budućnost Knicksa tako da zasada ništa od tradea.

Denver Nuggets

Nuggetsi su ozbiljnim napretkom Jokića povisili svoje ambicije. Dolaskom Millsapa pojačali su centarsku liniju, gdje su sada jedna od jačih ekipa lige. Odličan napredak Harrisa na beku šuteru ih također raduje, no napravili su grešku s Mudiayom. Mladi play nikako da proigra i sada već 3 sezone pruža slabe partije. Nuggetsi bi ga se htjeli riješiti i ponudili su ga u ovom tradeu. Možda bi mu godila promjena ekipe, jer potenicijal je i dalje tu. Dolaskom Erica Nuggetsi postaju ozbiljan contender. Imali bi legitminu opciju na beku, Jokera i Millsapa pod košem i sjajnog Harrisa kojemu ne treba lopta da bi bio koristan. Uz Mudiaya bi možda ovdje ubacili i Farieda koji nikako nema mjesta u ovoj ekipi i već se naveliko pričalo o njegovom tradeu.

Los Angeles Clippers

DeAndre Jordan je već zagolicao maštu navijača Clippersa Tweetom kojim poziva Erica da se vrati kući. Naime, Bledsloe je već igrao u Clippersima s Jordanom i tu je zapravo eksplodirao i prometnuo se u NBA zvijezdu. Tu je proveo svoje prve 3 sezone karijere i povredom Teodosića sada imaju rupu na bekovskim pozicijama. No i kada se Teo oporavi biti će mjesta i za njega i Beverlya i Bledsoea.

1 Trackback / Pingback

  1. Nerealni Sunsi - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*