Giannisa traže zbog ‘pokušaja ubistva’

Utakmicu večeri su sinoć odigrali Blazersi i Clippersi. Početak utakmice je pripao gostima, Blazersi su se mučili sa šutom, pogodivši smao 10 od svojih prvih 35 šuteva, tako da su Clippersi na veliki odmor otišli sa dobrom zalihom poena. No u drugom dijelu se budi Lillard, ubacio je 14 od svojih 25 poena u trećoj dionici i tako vratio Blazerse u igru.

Posljednja četvrtina je bila čitavo vrijeme u egalu. Ni jedna ekipa nije vodila više od 5 razlike u tom periodu, a tragičar Blazersa na kraju je bio njihov najbolji šuter. McCollum je promašio jedno bacanje 5 sekundi do kraja, te su Blazersi vodili “samo” 2 poena. Onda na scenu stupa Blake Griffin. Galinari je izveo loptu, Griffin je na vrhu reketa prihvatio, zadriblao i pogodio čistu trojku za pobjedu sa istekom i rastužio goste.

Blake je bio i najbolji strijelac svoje ekipa, ubacio je ukupno 25 poena uz vrlo dobar postotak šuta, a tome je dodao i 8 skokova i 5 asista. Galinari je stavio 16, kao i Rivers, a Jordan je dominirao u reketu i pokupio je čak 18 skokova. Kod Blazersa čitava petorka je bila dvoznamenkasta, Lillard je završio na 25 poena, a McCollum na 23. Nurk je bio solidan, ubacio je 12 koševa i pokupio 8 skokova. Problem je bila klupa koja je ubacila samo 11 poena za čitavu utakmicu.

Kelti su pokvarili zabavu u Milwakueeu. Bucksi su slavili 50 godina postojanja ekipe, te su zbog toga prešli u njihovu staru dvoranu u kojoj nisu igrali još od 1988. godine. No Horford i Irving nisu marili. Počeli su silovito, ostvarili su 10 poena prednosti u prvoj četvritini, najviše zahvaljujući Irvingu koji je ubacio 9 poena. No do poluvremena Bucksi se stabiliziraju i čak odlaze s poenom prenosti na odmor. Giannis je odradio posao u trećoj, no u posljednjoj Kelti preuzimaju inicijatvu i kontrolu utakmice. Stigli su do 12 poena prednosti, Snell je pokušao vratiti utakmicu u egal sa 2 trojke zaredom, no Kelti su i odbili i taj napad. Najbliže su bili 4 minute prije kraja, na 5 poena, no Kelti su prelomili i priveli utakmicu kraju poslije toga.

Horford je bio sjajan u napadu, promašio je samo 3 šuta a ubacio je 27 poena uz 9 skokova. Irving je stao na 24, a Baynes je s klupe ubacio 12 poena uz 7 skokova. Kod Bucksa standardno najbolji je bio Giannis sa 28 ubačaja i 10 skokova, te su mu falila samo 3 asista do TD učinka. Middelton i Brogdon su ubacili po 15 poena svaki, no nije bilo dovoljno protiv vrlo dobrih Kelta.

No za potez dana potrudio se Greek Freak koji je u jednom napadu posterizovao centra Bostona, Baynesa, i zamalo mu okončao karijeru, kako su se se posle šalili fanovi na društvenim mrežama:

1 Trackback / Pingback

  1. Najdominantniji igrač Lige - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*