Top5: Učinak naših 26/10/2017

1.Nikola Jokić

Nikola je odigrao vrlo dobar meč protiv Hornetsa. No, dve stvari su loše po Nuggetse i njega – prva je svakako vrlo loša timska igra u prvom poluvremenu, a drugo je to što je Nikola meč završio bez ijedne asistencije. A to je ono što je njegov zaštitni znak, i ono što čini njegovu igru prepoznatljivom. Na ovom meču nije imao nimalo lak zadatak, igrao je protiv jednog od najsnažnijih centara lige, Dwighta Howarda, dobio je čak i lakat, no sve je stoički trpeo i igrao. Njegova trojka sa skoro 8 metara uz zvuk sirene u maniru rasnih strelaca obradovala je sve igrače. Nikola se polako vraća u formu, a to raduje navijače Nuggetsa.

2.Goran Dragić

Nisu za Dragona na ovom meču rešenje imali igrači Spursa. Lako je prolazio i probijao odbranu. šetao se reketom Spurse, pogađa i razigravao. No jedno je kada imaš i druge raspoložene igrače u timu, a drugo je kada moraš solirati. Dragić je imao nekoliko sjajnih poteza, no protiv timske mašinerije iz Austina potrebno je mnogo više od toga.

3.Jusuf Nurkić

Serija teških mečeva za Jusufa Nurkića nastavljena je jutrošnjim mečom protiv Clippersa. Imati protiv sebe leteće Clipperse, snažnog Jordana i ubojitog Griffina nije baš lak zadatak. Posebno nakon što odigrate težak meč protiv DeMarcusa Cousinsa. Juka se i u ovom meču hrabro borio, dobro je skakao, pogađao ono što treba, no kao i u prošlom meču ušao je u problem sa faulovima što je uticalo na minutažu. Ovo su još uvek za igrača njegovog kalibra sasvim prosečna izdanja, a svi očekujemo da Nurkić esplodira i da odigra meč na svom martovskom nivou.

4.Bogdan Bogdanović

Iako nije počeo kao starter, Bogdan je dobio veliku minutažu i igrao je one četvrtine kada se lomio meč. Pokazao je mnogo veću sigurnost nego na prvom meču, no primetno je da još uvek igra poprilično oprezno i da se navikava na sistem igre u kojoj nije ‘šef’. Ono što raduje kod njega jeste da je u svakoj situaciji tražio zrela rešenja, da nije forsirao šut, da se jako dobro kretao i otvarao saigračima. Bio je solidan u odbrani a imao je i dva vrlo dobra poteza, asistenciju za Koufusa (kada je bio u prilici da šutira) i sjajni crossover nakon kojeg je efektno poentirao.

5.Nemanja Bjelica

Bjelica je u porazu od Pistonsa na terenu proveo 23 minuta, pogodivši dva od pet šuteva (1/2 za dva, 1/3 za tri), ali se stiče utisak da ponovo nije šutirao i trošio lopti koliko bi trebalo. Ovo je nešto slabija partija u odnosu na neke prethodne i u odnosu na igre na koje nas je navikao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*