Irving utišao Miami, rooki Celta kao ‘matorac’

Sjajan meč gledali smo u Miamiu, mnoštvo dobrih poteza, raspoloženih igrača i dobrih odbrana, u kojoj su Celti došli do nove pobede, 96 – 90. Nakon početne dominacije domaćina, Boston je preokrenuo i sjajnim igrama u drugoj i trećoj četvrtini stigao do velike prednosti.

U četvrtoj četvrtini viđena je velika borba, serije oba tima i individuale role pojedinih igrača (recimo Olynika, bivšeg igrača Celta, ili Dragića koji je imao nekoliko sjajnih prodora, sa jedne ili Marcusa Smarta i Jasona Tatuma sa druge strane). Iako je na početku poslednje deonice bio na klupi, i bio je dosta neprimetan u samom finišu, Kyrie Irvingu je trebalo svega nekoliko minuta da svojim potezima i pogocima osigura pobedu. Nakon serije domaćih od 9 -2 u kojoj su se opasno približili, Irving je preuzeo stvar, postigao je poene u napadu, a nakon što je fauliran postiže ključnu trojku 57 sekundi do kraja za velikih plus 7 svoga tima. Ovaj njegov potez u toj seriji svakako je za Top5:

 

Irving je bio najefikasniji kod pobednika sa 24 poena, a rookie Jason Tatum postigao je 20 poena. Odigrao je neverovatno zrelo ovaj me, bio je odličan u odbrani, dok je u napadu nalazio rešenja kao da iza sebe ima godine igračkog iskustva. Al Horford dodao je 12 poena i 9 skokova.

Goran Dragić bio je najbolji kod domaćih sa 22 poena i 4 asistencije, dok su Richardson i Johnson dodali po 16 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*