“Međedi” na vrhu Zapada

Sinoć je potvrđeno da će Grizzliesi biti problem svim ekipama u ligi. Nakon što su već dobili Warriorse, sada su i drugi puta u nekoliko dana dobili i Rocketse. Iako su zadržali dio grind identiteta od prije nekoliko godina, sada su dosta ubrzali igru u napadu. Šutiraju dosta trojki, a Fizdale svake godine iskopa barem 2,3 korisna beka, tako da Grizzliesi na otvaranju ove sezone izgledaju jako dobro.

U utakmici protiv Raketa prvi puta ove sezone je iskočio najskuplja rezerva lige, Chandler Parsons. Nakon godina mučenja s povredama, napokon je odigrao dobru utakmicu. Ubacio je 24 poena uz sjajan šut i 6 pogođenih trojki. Odlična predstava koju smo svi, a pogotovo navijači Memphisa, dugo čekali. Klupa Memphisa je zapravo bila i ključ pobjede. Ubacili su 62 naprema 15 poena klupe Raketa i tu je stvorena ključna prednost.

Veliki udarac za Rakete je bilo i neigranje Gordona, koji je vjerovatno najbolji igrač ekipe ove sezone (da, računa se i Harden). Uhvatio ga je stomačni virus prije utakmice i nije mogao nastupiti.

Anderson je ubacio 22 poena i bio je najbolji strijelac Raketa, a Harden je stao na 20 poena i tome je dodao 8 asista. Ovaj puta je čitava petorka Memphisa bila jednoznamenkasta, najviše je ubacio Conley 8 poena, a Gasol samo 6 uz 7 skokova. Zato je već spomenuta klupa preuzela posao. Parsons 24, Tyreke Evans 14, a Chalmers 15 poena.

Jazzeri su uspjeli prekinuti negativni niz od 2 poraza pobjedom protiv Lakersa. Njihov rookie Mitchell je nadigrao Balla i počeo je prenostiti sjajne utakmice iz Ljetnje lige na pravu stvar. Počeli su silovito, u prvoj četvrtini Jazzeri rade 16-3 seriju i dolaze do 21-7 prednosti. Druga četvrtina je izgledala slično kao i prva, a tek u trećoj se Lakersi na krilima Ingrama pokušavaju vratiti u utakmicu.

Jazzeri odbijaju napad opet zahvaljujući Mitchellu koji je strašnim zakucavanjem i trojkom vratio stvari na svoje mjesto. Zadnji pokušaj je bio u posljednjoj dionici kada su smanjili na 5 razlike, no nije bilo snage za išta više i Jazz dolazi do zaslužene pobjede.

Kod pobjednika Rubio je imao season high sa 21 poenom, a uhvatio je i 7 skokova. Mitchell je s klupe bio sjajan s 22 poena i po 3 skoka i ukradene lopte. Favors je imao double double 14 poena i 10 skokova. Kod Lakersa Ingram je ubacio 16 poena, a Clarkson 15 s klupe. Ball je ubacio 9 poena, a imao je samo 2 skoka i 4 asista što su mu oboje season low.  Zabrinjavajuće je što naš Zubac opet nije dobio niti minut šanse. Zakucan je na klupu i nikako da dobije priliku. Čini se da Walton griješi što ga ne stavlja češće u igru, uzeći u obzir da je odigrao vrlo dobar kraj prošle sezone.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap 2017/18: Međedi ostali u zimskom snu - Ostatak Sveta
  2. Memphis Grizzlies 2017 - 2018: Međedi u zimskom snu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*