Denver razbio Netse, Jokić fantastičan!

Kaznena ekspedicija iz Denvera za sada dominira Istokom. Nakon Hawksa, pali su i Netsi. Nakon egal prvog poluvremena u kom je domaćin imao i dvocifrenu prednost, Nuggetsi su demonstrirali svoju timsku moć i predvođeni Nikolom Jokićem, koji je proglašen igračem utkamice, pregazili Brooklyn. Joker je imao novi double double, sjajno je sarađivao sa svojim saigračima, posebno sa Paulom Millsapom (13 p, 11 sk), Jamalom Murrayem (26 p, 5 as), Chandlerom (18 p), Mudiayom (15 p), Harrisom (14 p)…

Sve se više nazire kvalitet saradnje centarskog para Nuggetsa, Jokić – Millsap, Joker nije propustio da počasti svog saigrača sjajnom asistencijom:

Nuggetsi su dobro krenuli, bilo je 25-21  za njih na početku. No, tada domaćin radi seriju 13-2 uz nekoliko grešaka Nikole Jokića. Trojke Harrisa i Kilpatricka su odvojile domaće na osetnu prednost. Kada su se domaći odlepili na 45 – 31 početkom druge četvrtine činilo se da je sve gotovo, no Mudiay pokazuje sigurnu ruku i sa 8 vezanih poena smanjuje prednost na 45-39.

Serija Nuggetsa od 27-4 krajem druge i početkom treće četvrtine najavljuje preokret. Mnoštvo izgubljenih lopti i četiri faula D’Angela Russella značajno su otupela napad domaćih. Nuggetsi su pomeli Netse u toj trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 40-21, za visokih +16 za goste iz Denvera. Ispostavilo se to kao ključno razdoblje u kome su Nuggetsi imali i +26. Nedostižno za Netse.

Denver je sada na 2 – 0 na svojoj turneji po Istoku. Naredni meč igraju u New Yorku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*