Šta se događa sa finalistima?

Cavsi su u seriji, ali crnoj. Sinoć su doživeli i treći uzastopni poraz na startu sezone i sada su na 3-4. Na njihovom terenu razbili su ih Knicksi (114 – 95), koji su vodili tokom celog meča, a predvodili su ih Tim Hardaway Jr. scored sa 34 i Kristaps Porzingis sa 32 poena. Cavsi su nakon dužeg vremena ispond 50 % učinka, i u zoni ispod crte koja vodi play off. Svetla za alarm su odavno upaljena, no pitanje je – da li je vreme za radikalne rezove, da li je vreme da se prizna da je Tyron Lue samo maskota na klupi Cavsa, a da je ovoletnja selekcija igrača- i pored dovođenja zvučnih imena – bila fijasko.

Ništa ne funkcioniše na terenu kako bi trebalo. Počev od pozicije playa na kojoj je roviti Rose, veteran Calderon, na kojoj je prinudno igrao Lebron James (doduše odlično), do pozicije centra na kojoj statistički gledano – Kevin Love ima dobre partije, ali igrački gledano niti on niti backup Tristan Thompson ne mogu da se nose sa najkvalitetnijim peticama lige. To im je Boogie Cousins pokazao.

Kod Cavsa je Love bio najefikasniji sa 22 poena i 11 skokova, Lebron je dodao 16 poena uz 10 skokova i 7 asistencija, dok je Rose u povratnoj utakmici zabio 15 koševa.

Ni na drugoj strani Amerike ne cvetaju ruže. Aktuelni šampioni, Golden State Warriorsi, doživeli su treći poraz u sedam mečeva, drugi na svom terenu. Sinoć su ih razbili Pistonsi (115 – 107). Da nevolja bude veća Pistonsi su ovoga puta demonstrirali ono što je snaga Warriorsa – dominirali su drugim poluvremenom, nadomestili minus u nastavku, i slavili boljom igrom u finišu meča.

Bradley sa 23 i Jackson sa 22 poena vodili su tim iz Detroita, dok je Drummond sa 18 skokova dominirao pod košem. Pistonsi su imali više raspoloženih igrača i tome treba tražiti razloge dominacije. Kod GSW standardno su efikasni bili Durant (29 p), Thompson (28 p) i Curry (27 p), dok su svi ostali bili daleko ispod svojih proseka.

Da ovo nije slučajnost znaju i oni koji su gledali duel GSW i Wizardsa, koje su šampioni dobili na jedvite jade jureći rezultat tokom celog meča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*