I pored 57 poena, ‘Kralj’ je sve oduševio gestom – van terena!

Kakva večer za Lebrona Jamesa! Prvo je postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je stigao do 29,000 poena, a onda je odlučio sam razvaliti Wizardse i prekinuti negativnu seriju svog tima. Drugi dio je bio nestvaran, pogađao je odakle je htio, “začarobirao” je Čarobnjake.

-“Ovo je najbolje što sam se ikada osjećao u karijeri.”-zaprijetio je Lebron nakon fantastičnog meča. Ubacio je čak 57 poena, a toliko nije ubacio još od 2014. godine dok je igrao za Heat. -“Svaki šut koji sam odšutirao, je izgledao kao da ulazi.”-rekao je Lebron poslije rekordne utakmice.

Lebron je prekinuo negativini niz svoje ekipe, prakički je sam odlučio da je vrijeme da tome stane na kraj. Početak nije bio sjajan, izgubio je nekoliko lopti, no brzo je došao sebi i počeo igrati kako zna. Osim njega polako se budi i Rose koji je ubacio 20 poena i Crowder sa 17. Kod poraženih Beal je bio najbolji. On je stao na 36 poena, dok je zakazao Wall. Iako je imao 15 asista, ubacio je samo 13 poena uz očajan šut. Na kraju se Wall i povrijedio. Nakon jednog sudara udario je rame. Još uvijek se ne znaju detalji koliko bi Wall mogao propustiti utakmica.

No, i pored svih ovih učinaka na terenu, Lebron je oduševio još više jednom gestom van terenu. Prišao je klincima koji su pratili meč tokom meča i poklonio je svakom od njih po jednu svoju narukvicu. Nakon toga je usledio – selfie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*