Nuggetsi: Jedan superstar… i milion pitanja

ESPN

Srpski igrač prošle godine pokazao je da može postati jedan od najboljih centara, a ako ne i najbolji u najjačoj ligi na svetu, prenosi B92.

Od ove takmičarske godine očekuje se od njega da to i potvrdi, a kako je krenuo na dobrom je putu da postane “lice franšize“ i košarkaš od kojeg se očekuje da postane superstar.

Jedan od najpopularnijih američkih medija ESPN smatra da je prirodna zvezda i igrač koji će jednog dana postati top10 igrač u ligi.

Zek Lou, iskusni novinar ove medijske kuće, napisao je kolumnu posvećenu Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću koji su jedni od najintrigatnijih timova u ligi.

Tekst Loua sadrži sve slabosti i prednosti tima iz Kolorada, a dosta je posvećen centru ove franšize i srpskom igraču.

Jokić je prirodna zvezda. U napadu može da uništi nižeg igrača na postu, dok u odbrani nije baš ono od čega je napravljen. Nikada neće biti zastrašujući defanzivac, ali zna da odigra veoma pametno – na 36 minuta u proseku ima skoro dve ukradene lopte što je odlična brojka za visokog igrača. Nagetsi mogu izgraditi pristojnu odbranu oko njega.

Postigao je dvocifren broj poena u pet od Denverovih 14 utakmica. Uglavnom zbog njegove želje jer uživa da razigrava svoje saigrače. Ali protiv većina igrača njegove visine, Jokić nije košarkaš koji će tražiti poene i komandovati napadom u završnicama. To je OK. I dalje može biti superstar i top10 igrač u ligi – njegova doktorska dodavanja utiču na kvalitet šuta i hemiju u ekipi na način koji se teško može videti u brojevima“, piše Zek Lou u svom tekstu.

Centar tima iz Kolorada već je dobio priznanje od NBA, pošto je izabran za najboljeg igrača četvrte nedelje na Zapadu.

Superstarova u najjačoj ligi na svetu nema mnogo, a Jokića sve više NBA novinara i analitičara smatraju igračem koji u budućnosti može biti smatran za jednog od najboljih košarkaša u ligi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*