Žižić napokon do minuta

U jednom od najvećih tradeova ovoga ljeta Kyrie Irving je završio u Bostonu. Zauzvrat Cavsi su dobili Thomasa, Crowdera, te našeg Ante Žižića. Do dolaska u Cavsa bio je jedan od bolji europskih prospekata u NBA ligi. Iza sebe je imao sjajnu polusezonu u Ciboni gdje je bio uvjerljivo najbolji igrač ABA lige, a kasnije je igrao vrlo dobro i u Darusafaki.

Na Ljetnjoj ligi je bio solidan u dresu Celticsa, dobijao je dosta prilike te pružio vrlo dobre partije. Kako je Baynes bio jedini pravi centar u Bostonu činilo se kako će Žižić dobiti svoju priliku. No onda je uslijedio trade u Cavse i morao je krenuti iz početka. Iako mu je u Cavsima konkurencija još i manja, Lue mu ne vjeruje, tako da je ove sezone igrao u samo 5 utakmica u mizeran učinak.

Sada mu je uprava Cavsa odlučila dati više minuta, no ne u prvoj ekipi kako bi se očekivalo. Žižić će biti poslan u G-Ligu u Canton Charge koji je “filijala” Cavsa. Sličnu sudbinu je doživio i Ivica Zubac kojega su Lakersi također poslali put G-Lige. Zubac zasada dominira, a nadamo se da će i Ante krenuti sličnim putem i da će uskoro igrati zajedno s Lebronom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*