Saga je gotova, Okafor ima novi klub!

screenshot

Jahlil Okafor je novi član Brooklyn Netsa. Kako prenose američki mediji, 76ersi su dogovorili trade sa Brooklynom, a u zamenu za svog backup centra dobili su Trevora Bookera, i put Brooklyna poslali Nika Stauskaka i pick druge runde Knicksa 2019. godine.

Netsi će dodatno otpustiti Seana Kilpatricka kako bi na rosteru oslobodili mjesta za Okafora.

Saga koja traje

Okafor već duže vrijeme pokušava otići iz Phille. Nedavno su pregovarali i o otkupu ugovora, no nije došlo do dogovora. Sixersi su odlučili smanjiti svoju potražnju, a trenutno samo žele pick za svog centra, nekadašnjeg 3. izbora drafta. Kao glavni favoriti se spominju Hawksi i Bullsi. Obje ekipi u rebuildingu i mladi talentirani centar će im sigurno dobro doći.

Podjsetimo se ove sezone dobija minute na kapaljku. Stigao je Amir Johnson, Embiid je napokon potpuno zdrav, i Okaforovi dani u Philli su odbrojani. Odlučili su neiskoristiti opciju za 4. godinu ugovora, što znači da će Okafor na ljeto biti slobodan igrač. No on ne želi više gubiti niti minute, već je zatražio trade ili otkup ugovora. Razgovarao je s Colangelom i on mu je predložio da ne otkupuje ugovor, već da će biti tradean. No nekoliko dana se ništa ne događa a Okafor želi van iz Phille.

Za njega je bilo dosta zainteresiranih ekipa, jedna od koji su i Kelti. Dobili su exception od Lige zbog povrede Haywarda, te bi vrlo rado to iskoristili na Okafora i tako znatno pojačali svoju centarsku liniju. Nažalost Sixersi inzistiraju na tradeu, a pitanje je koliko mogu dobiti za igrača koji je ove sezone igrao samo jednu utakmicu, a ugovor mu ističe koncem ove sezone.

Jahilli je naporno radio ovo ljeto, smanjio je kile i doveo se u formu no ni to mu nije pomoglo da izbori minute. Igrao je samo u jednoj od pet utakmica. Riješio je sve probleme s povredama i napokon je potpuno zdrav, te bi napokon mogao pokazati svoj potencijal, samo da dođe u ekipu koja će mu dati priliku.

1 Trackback / Pingback

  1. Embiid: "Dajte mu šansu da igra" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*