Bealu stiže pojačanje

(Photo by Rob Carr/Getty Images)

U posljednjih nekoliko utakmica Bradley Beal je u nevjerovatnoj formi. Nakon carrer higha protiv Blazersa i protiv Sunsa je  odigrao izvanredno. Ubacio je 34 poena uz gotovo 60% šuta. U posljednje dvije utakmice ima prosjek od 42,5 poena uz 57% šuta iz igre. Nevjerovatne brojke koje su omogućile Wizardsima dvije pobjede.

Čarobnjaci se muče od povrede svog ponajboljeg igrača Johna Walla, čak je i Beal imao nekoliko lošiji utakmica sa po 10 i 11 poena, koje su se desile prije ove nevjerovatne serije. No zadnje vijesti su jako dobre za navijače Wizardsa. John Wall bi se sredinom idućeg tjedan trebao vratiti na parkete i pomoći svom kolegi u borbi za što bolju playoff poziciju.

Wallu je prošle godine napokon odigrao sezonu bez povreda, puno stvari ga je mučilo u prijašnjim sezonama, pogotovo koljeno. Sada srećom nije morao ići na operaciju, već je samo primao terapije, te bi trebao biti u full pogonu kada se vrati na parkete. Wizardsi su trenutno na 6. mjestu Istočne konferencije, no Pacersi i Sixersi im pušu za vratom, tako da sigurno željno isčekuju Wallov povratak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*