Nova akvizicija Lakersa ne smije na gostovanja

YahooSports

Los Angeles Lakersi solidno guraju u ovoj NBA sezoni. Mlada jezgra igra obećavajuće, Kuzma i Ball su sve bolji i bolji, a veterani solidno odrađuju svoj posao. No u idućih mjesec dana Lakersi će na gostovanja ići bez svog startnog beka šutera.

Caldwell Pope, nova akvizicija Lakersa koji je potpisao jednogodišnji ugovor u idućih 25 dana ne smije napustiti Californiu. Naime, Pope je početkom sezone propustio prve dvije utakmice zbog suspenzije NBA lige jer je uhvaćen kako vozi pod utjecajem alkohola u Michiganu. Ta kazna na kraju neće biti jedina za Popea, jer sada mu je sud odredio da mora ići u kliniku za odvikavanje od alkohola, a to znači da ne smije napuštati državu idućih mjesec dana.

Utakmicu protiv Cavsa je već propustio, a Lakersi imaju sreće jer većina utakmicu u tom periodu je na domaćem terenu. Propustiti će sigurno dvije utakmicu protiv Rocketsa, a jedno gostovanje je u San Franciscu, tj kod Warriorsa što je u Californiji. Tu utakmicu bi trebao igrati.

Pope je početkom sezone potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 16 miliona $, a zasada se ne može reći kako je ispunio sva očekivanja. Obrana je na solidnom nivou, no Pope se dosta muči u napadu. Šutira jako loših 36% za tri poena, s tim da uzima preko 6 šuteva po utakmici. Na kraju sezone će vjerovatno morati tražiti novi klub, a ovakve igre i problemi izvan terena mu sigurno neće pomoći u potrazi za novim poslodavcem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*