Top 5: Učinak naših za 17/12 i 18/12/2017

1 Mario Hezonja

#FreeHezonja! Najbolja utakmica karijere za Maria. Carrer high od 28 poena uz čak 8 postignutih trojki. Otkada je prekomandiran u startera Mario počinje pokazivati znakove života, te zašto je bio 5. pick drafta. Izvana je izrešetao Pistonse, a sjajno je surađivao s Vučevićem koji mu je bacao povratne lopte. Mario je još jednom pokazao da je napredovao u obrani, ukrao je 3 lopte, a da nije bilo Maria poraz Magica bi bio puno gori.

2 Dario Šarić

Ni Sixersi nisu uspjeli dobiti Bullse, no Dario se svojski trudio da to promijeni. Bio je najbolji igrač Phille, pogotovo u posljednjim minutama. Njegovim koševima i asistima Sixersi su i došli u priliku da utakmica bude u egalu. Dario nastavlja svoj trend da kada ga ide šut bude ponajbolji u svojoj ekipi. Pogodio je 3 trojke, a na kraju se zaustavio na 27 poena, a ukupni šut mu je bio preko 50%. U posljednjih minut i pol ubacio je 7 poena, no Bullsi su i ovaj puta bili jači.

3 Nikola Vučević

Nedavno je ubilježio prvi triple double karijere, a sada je još jednom bio jako blizu. Vuč je bio na svojoj standardnoj razini, a to je najbolji u timu. Odlično je surađivao sa Hezonjom koji je kažnjavao svako udvajanje na Vuču ispod koša, dok je Nikola kažnjavao kada nije bilo udvajanja. Bio je sjajan iza linije 7,24, pogodio je 4 trojke iz 6 pokušaja i sjajno razvlačio obranu Pistonsa. Dominirao je pored Drummonda i Morelanda (Stana uvedi Bobija!) te je pokupio 14 skokova, no Magic se već neko vrijeme ne može sastaviti s pobjedom a tako je bilo i u ovom meču.

4 Nikola Mirotić

Bullsi i Mirotić i dalje ne misle stati. 6. pobjeda zaredom, najduži niz na Istoku i još jedna odlična utakmica za Mirotića. U napadu je bio konstantno opasan, pogađao je dosta teških šuteva, a ubacio je i tri trojke. Igrao je odlično, no njegov šou je tek počeo 2 minute prije kraja. Blokada na Šariću, ukradena lopta Redicku, a u napadu je ubacio ključne šuteve i tako produžio niz Bullsa za još jednu utakmicu.

5 Bogdan Bogdanović

Prošli puta se skoro potukao s Derozanom, a ovaj puta je bio najbolji igrač Kingsa. U prvom dijelu praktički ih je sam držao u igri. Kreirao je za sebe i za suigrače, sjajno surađuje s centrima i polako prenosi igru iz Eurolige na NBA. Za dva poena je bio nepogrešiv, pogodio je 4 trojke iz samo 7 pokušaja, te je pripisao 5 asista na svoj konto. Odlična i smirena utakmica za Bogdana koji polako ali sigurno postaje sve bitniji i bitniji šraf u Kingsima.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*