Heat i Clippsi spremaju trade visokih momaka!

Issac Baldizon/Getty Images

Kako piše Bleacher report, jedna od izglednih destinacija za DeAndre Jordana bi mogao biti Miami Heat. Ono što ide na ruku obema ekipa jeste da bi put LA krenuo igrač sličnog profila, karakteristika, ali i – plate. I dok Jordan prima ove sezone nešto više od 22 miliona, sledeće su mu zagarantovana 24 i on ulazi u free agency. Sigurno da bi voleo potpisati još jedan unosan ugovor pre nego što dostigne svoj igrački zenit. Sa druge strane, Whiteside ima ugovor na zagarantovanih 52.5 $ za naredne dve ili tri sezone što je za Clipperse povoljno jer Jordana u free agencyju neće dobiti za taj novac.

Delimehić: Raskrsnica karijere

Sa druge strane u Heatu nisu zadovoljni Hassanom. Od potencijalnog lidera franšize postao je igrač koji daje puno, ali za kojeg se veruje da može još. Ukoliko i Jordanova epizoda na Floridi bude kratka (do sledećeg leta), Heat ima prostora potpisati nekoga narednog leta. Cousinsa, Howarda, Mela… možda i Lebrona!

Hassan vs Jordan

 

Ovi su igrači sličnih karakteristika. Visoki, snažni, skočni, zaštitnici reketa. I njihova statistika u ovoj sezoni je poprilično slična:

Kada se gleda NBA iskustvo, ono je na strani Jordana, mada su proseci na strani Whitesidea:

Land of Basketball

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*