Jokić nokautirao Greena, Božićni ‘poklon’ Nuggetsa za šampione

Iznenađenje ili ne, ali Denver je nastavio seriju, i dobio Warriorse u gostima, 96 – 81. Zadržati najbolji napadački tim, doduše bez Stepha Currya na 81 poen, i svega 3 postignute trojke od 27 pokušaja, dovoljno govori o sjajnoj igri tima Nikole Jokića. Jokić je bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu sa 18 poena (9 od 16 iz igre, 0 od 3 za tri), uz 9 skokova, 4 asistencije, blokadu, ukradenu i dve izgubljene lopte. Efikasniji od njega bio je samo Garry Harris sa 19 poena.

Nuggetsi su zagospodarili terenom i dominirali već od prve četvrtine, a nakon dvocifrene prednosti u drugoj deonici, pobeda je već bila nagoveštena. Warriorsi su uspeli da se približe ali bez svog osnovnog oružja – dalekometnog šuta – teško da su išta mogli uraditi. Durant je zaustavljen na 18 poena, Thompson na 15, Green je postigao 10 koševa, 5 skokova i 6 asistencija.

Susret je obeležio i blisk fizički kontakt Jokića i prgavog Draymonda Greena, kojeg je srpski centar nenamerno zakačio laktom nakon čega je ovaj ostao ležati. Nedovoljno za sudije, koje nisu videle nikakvu nameru u tome…

Nuggetsi su prekinuli niz od 11 uzastopnih pobeda tima iz Oaklanda, i Božićnu pauzu sada čekaju na 6. mestu Zapada sa 18 pobeda i 15 poraza. Warriorsi su drugi sa 26 pobeda i 7 poraza, a za dva dana ih očekuje duel sa Clevelandom.

1 Trackback / Pingback

  1. Dilema Warriorsa: Kako bez Stepha? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*