Kako sam ‘odrao’ Lebrona 1-na-1 i uzeo mu BMW

Aleksandar Sasa Pavlovic u svojoj desetogodisnjoj NBA karijeri igrao je za 7 klubova. Jedna od najuspesnijih sezona bila je 2006-07 kada je igrao u Cleveland Cavaliersima uz rame sa “Kraljem” Lebronom. U proseku je belezio 9 poena, 2.4 skoka, i 1.6 asistenciju.

Na kraju u NBA je odradio punu deceniju a igrao je, osim za Cavse, još za Utah, Minnesotu, Dallas, New Orleans, Boston, Porland. Ukupno 567 utakmica, od čega 142 kao starter, uz 8.888 minuta na parketu, ukupno 2.787 poena, 1.000 skokova…

I zanimljiv podatak  – Pavlović je prvi srpski košarkaš koji je kao starter igrao veliko finale NBA plej-ofa!

Pavlović je draftan na čuvenom i za naše igrače najjačem draftu 2003, a od svih igrača sa ovih prostora ostavio najdublji trag u timu iz Clevelanda, a sa Lebron Jamesom igrao je nekoliko sezona zajedno.

Ima i jedna anegdota vezana za njega i Lebrona.

Naime u toku zajedničkih nastupa u Clevelandu, Saša je nakon jednog treninga imao opkladu sa Lebronom da odigraju basket, 1 na 1. I kako ga je pobedio, za nagradu mu je uzeo skupoceni BMW kojeg je posle vozao po rodnom Baru.

Atomski susret dvojice najboljih igrača Cavsa desio se posle jednog treninga tokom play offa NBA lige. Zvezda Cavsa u usponu uverila se , po ko zna koji put, da deviza – white man can’t jump – ne vredi, bar ne kada su igrači sa naših prostora u pitanju.

Blic sport

Prema drugoj verziji Pavlović je auto kupio od Lebrona. No, činjenica je da je MBW koji je Kralj Lebron nekada vozio stigao u naše krajeve i da ga je Pavlović još dugo dugo vozio našim lošim cestama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*