Mirotić ipak odlazi?

Twitter

Početak sezone je bio veoma turbulentan za ekipu Chicago Bullsa. Tradeali su pola ekipe, riješili se glavnog igrača Butlera i krenuli u rebuilding. No, na treninzima prije sezone došlo je do sukoba Mirotića i Portisa. Odmah nakon sukoba Mirotić je zatražio trade, no brzo se smirio i vratio se u ekipu.

Njegovim dolaskom Bullsi su doživjeli neviđen uspon. Prekinuli su svoj niz od 10 uzastopnih poraza, te ga zamijenili sa čak 7 uzastopnih pobjeda. Donedavno je Mirotić bio jedini neporaženi igrač u Ligi, a on je bio glavni katalizator ovog uspjeha. Naravno Portis, Dunn i Valentine su proigrali, no dolaskom Mirotića Hoidberg je dobio još jednu stretch opciju i odmah su  zaigrali puno bolje. No ovo se kosi sa planovima Bullsa. Naime ova sezone je određena za tankiranje, a kako su počeli puno bolje igrati, top pick na idućem draftu bi im mogao biti ugrožen.

Playoff je naravno nedostižan, previše su gubili u prvim utakmicama, no ako ovako nastave mogli bi izbjeći nekoliko posljednjih mjesta Istočne konferencije, što im je zapravo i cilj. Zbog toga ipak planiraju napraviti neke izmjene u ekipi. Mirotić je izjavio kako je sada sretan u Bullsima, no ukoliko dođe ponuda od playoff contendera neće aktivirati svoju no-trade klauzulu. Što znači da će ga Bullsi moći razmijeniti i  tako se dodatno oslabiti, te krenuti u pohod na Dončića.

Iako su ovo još samo špekulacije, te nitko iz Lige nije pokrenuo razgovor oko tradea, dobre Mirotićeve igre ove sezone bi svakako mogle zainteresirati neke ekipe. Pogotovo ako Bullsi ne budu puno tražili…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*