Top 5: Učinak naših za 27/12 i 28/12/2017

1.Dario Šarić, 76ers

Dario je sa 25 poena i gotovo savršenim šutem iz igre bio jedan od najboljih aktera meča protiv Blazersa. Svojim sjajnim učinkom držao je Philu u igri sve do poslednjih trenutaka. Na kraju, devet sekundi do kraja meča, napravio je amatersku grešku, dobio tehniku i bukvalno poklonio pobedu Portlandu.

2.Bogdan Bogdanović, Kings

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Sacramento Kingsi koji su dobili Cleveland sa laganih, 109 – 95. Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih utakmica u NBA karijeri. Ponovo je počeo sa klupe, a meč je završio sa sa 16 poena, šutirajući 3/3 za dva, 3/6 za tri, uz osam asistencija, četiri “krađe”, takođe najviše u ekipi, ali i jednu blokadu. Pogađao je i asistirao, bilo ga je na svim krajevima terena, a pogodio je i uz zvuk sirene.

3.Nikola Jokić, Nuggets

Nikola Jokić odigrao je veoma dobru partiju u tesnom porazu posle produžetka od Minnesote 128 – 125. Srpski košarkaš na terenu je proveo čak 41 minut i za to vreme je ostvario učinak od 22 poena (5/11 iz igre, 11/12 bacanja), devet skokova i četiri asistencije. Jokić je u prvoj četvrtini ponovo burno odreagovao na odluku sudija, pošto su mu dosudile faul u napadu. Tada je nehotice zakačio laktom Taža Gibsona i sudije su dosudile ofanzivan prekršaj.

4.Jusuf Nurkić, Blazers

Nurkić se lagano vraća u prepoznatljivu formu a protiv Phile je bio jedan od najboljih u svom timu. Za 28 minuta koje je proveo na terenu postigao je 21 poen uz 12 skokova, a na sjajan double-double učinak dodao je po jednu blokadu i asistenciju.

5.Bojan Bogdanović,Pacers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*