Nurkić: Embiid više pokušava biti slavan, nego postati igrač

Jusuf Nurkić je jedan od stubova Blazersa ove sezone. Neugodna povreda na kratko ga je udaljila sa terena, pa je zbog toga izgubio kontinuitet dobrih igara, no meč protiv Phile i odlična partija – posebno u defanzivnom segmentu – u duelu sa Joelom Embiidom, nagoveštava njegov povratak dobroj formi.

Nurkić je taj meč završio sa double double učinkom, od 21 poen i 12 skokova, a poslednju četvrtini u kojoj se lomio rezultat i koju su Blazersi dobili i tako iz debelog minusa stigli do pobede, Jusuf je igrao sa pet ličnih grešaka. I to je odigrao fantastično. Bez Lillarda na terenu, Nurkić je uz McColluma bio među najboljima na terenu.

Nurkić je za Pro Basketball Talk posle meča izjavio kako nije oduševljen Embiidom, smatrajući da nije dovoljno fokusiran na košarku:

Embiid isn’t focused enough on doing what it takes to become a top-flight player:

“Pokušava više biti slavan nego dobar igrač. Poštujem ga. Dobar je igrač. Ima sjajne atribute, ali mi se čini da se umara brzo. A kada igraš protiv njega, bilo napad ili odbranu, čini se da se umara još brže.”

Nurk u ovoj sezoni beleži svojih rekordnih 14.7 poena i 7.5 skokova po meču, a Blazersi su u zoni play offa sa 18 pobeda i 16 poraza.

Tek su mu 23 godine, a novinari HoopsHypea ga svrštavaju na poziciju broj 25 među igračima u NBA koji su mlađi od 25 godina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*