Prvo lice Lakersa i krađa 2017 drafta?

Clutch Points

Markelle Fultz je bio favorit na papiru, mnogi su očekivali od njega da mladi tim Phile vodi kroz Letnju ligu i tako najavi Proces u novoj sezoni. No, povredio se. Bljesnuli su, potom, Tatum, Ball, Michell, Forbes, Adebayo… no jedan igrač nam je priredio pravo iznenađenje svojim sjajnim igrama u kontinuitetu, igrač koji je ključan za uspehe mladog tima Lakersa Letnjoj ligi gde su dogurali do finala, i koji je sa sjanim partijama nastavio i u predsezoni.

Lakersi u minusu, Kuzma najbolji

Kada je kao 27 pick prve runde ovogodišnjeg drafta Kyle Kuzma u Los Angeles stigao u paketu sa Brookom Lopezom (na drugu stranu otišli su D’Angelo Russell i Timofej Mozgov), niko nije očekivao ovakav bljesak sjajnog krilnog igrača. No, Kuzma je sve oduševio.

U tri predsezonska meča, Kuzma je ostavio i više nego sjajan utisak, iako su njegovi Lakersi sva tri meča izgubili. Za prosečno 27 minuta beležio je 21 poen, 2.7 skoka i 0.7 asistencija, uz sjajanih 65.8 % šuta iz igre. Kuzminu sjajnu partiju protiv Denvera njegov tim nije uspeo da isprati.

Pre toga sjajno je igrao u Letnjoj ligi. U 7 utakmica Letnje lige koja se igra u Los Angelesu Kuzma beležio 21,9 poena, 6,4 skoka i 2,7 asista, uz šut iz igre 51,4 %. Već ga sada svi smatraju krađom ovogodišnjeg drafta. U duelu sa jednim od najboljih rookiea ovoga leta, Tatumom iz Celticsa, postigao je čak 31 poen, uz 9 skokova. Uz sve ovo uzeo i naslov MVP-a Finala Letnje lige. U završnoj utakmici doneo je Lakersima naslov koji su igrali bez Balla koji je povredio mišić u polufinalu. Postigao je 30 poena uz 10 skokova i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

Sjajna je i hemija sa Lonzom Ballom, koji ga je nesebično hranio asistencijama tokom Letnje lige.

Krađa drafta?

Neki su svoje oduševljenje Magicovim izborom na draftu komentarisali na malo neobičan način:

Kuzma ovakvu statistiku nije imao niti tokom svoje trogodišnje karijere u Utahu gde je u poslednjoj takmičarskoj godini beležio 16.4 poena i 9.3 skoka, ali sa preko 50 % šuta iz igre. Zbog svojih dobrih igara izabran je i u najbolji tim NCAA lige.

Pred slatkim mukama je Luke Walton, jer na Kuzminoj poziciji ima duboku rotaciju. Prednost pre njega se davala pred ovo leto Juliusu Randleu i Larryju Nanceu, no ove sjajne igre sigurno su Waltona naterale da duboko razmisli.

Ali, čim je dobio pravu priliku u prvoj petorci Lakersa, Kuzma ju je koristio maksimalno. Sa 17.7 poena, 6.8 skokova i 1.7 asistenciju, za 32 minuta koliko igra, Kuzma je već sada jedan od nosilaca igre LA Lakersa. Njegova fantastična partija protiv Rocketsa 20 decembra, i čak 38 poena, nikoga nije iznenadila:

Kuzma je daleko zasenio najvećeg hype igrača današnjice, Lonza Balla. Iako obojica zajedno treniraju, i tvrde kako su tandem budućnosti tima iz LA, Kuzma je trenutno igrač koji je pokazao daleko bolje partije.

Lonzo i Kuz: “Mi smo kao Jing i Jang”

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Lakersi pokupili sve nagrade! - Ostatak Sveta
  2. Lakersi pokupili sva priznanja! - Ostatak Sveta
  3. Kuzma - Waltonovo tajno oružje sa klupe! - Ostatak Sveta
  4. Lakersi imaju novog MVP-a - Ostatak Sveta
  5. Los Angeles Lakers 2017 - 2018: Godina 'čistilišta' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*