Rađanje nove ‘dinastije’!

Svaka serija ima kraj, pa tako i ona od sedam vezanih trijumfa Miami Heata. Sinoć ih je poletni tim iz Chicaga prizemljio sa 119 – 111. Bullse je ovoga puta predvodio Justin Holiday sa 25 poena, i 7 postignutih trojki, dok je Goran Dragić bio najbolji kod Heata sa 22 poena i 9 asistencija (ali i 0 od 6 za tri). Bullsi su dominirali mečom, a jedini je Dragić uspevao da drži priključak posebno u poslednjoj čevrtini, koju su igrači Miamia dobili, no nije bilo dovoljno za trijumf.

U ‘vetrovitom gradu’ imaju puno razloga da trljaju ruke. Njihov prošlogodišnji trade konačno dobija smisla. Sinoć je u pobedi nad Heatom Lauri Markkanen postao igrač sa najbrže ubačenih 100 trica u NBA, a meč protiv Miamia je završio sa 17 poena, 9 skokova, 3 asistencije i 3 postignute trojke:

Sa druge strane, Zach Lavine se vratio na teren, i odigrao je svoj drugi meč. Protiv Heata je imao 18 poena, i po 5 asistencija i skokova, uz ograničenu minutažu.

O Dunnu, sjajnog playmakeru ne treba trošiti reči. Nakon sezone u Wovsima u kojoj je Thibodeau gušio njegov potencijal, mladi play je prosto eksplodirao. Sinoć je postigao 6 poena, ali je 10 puta asistirao, dok u sezoni beleži 13.6 poena, 6.4 asistencije i 4.6 skokova, uz 2 ukradene lopte i 43 % šuta iz igre.

Ne zaboravimo ni doprinos Nikole Mirotića koji se klupe postigao 18 poena, uz 5 skokova. Mirotić želi otići iz Bullsa, i on je snažn adut u rukama kluba koji bi za njega mogao dobiti još jednog kvalitetnog igrača, a eventualno i buduće pickove. Strateški gledano, to bi za ovaj tim Bullsa bilo izuzetno važno.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Zakucao pa ostao bez zuba! - Ostatak Sveta
  2. Momak o kojem priča ceo svet! - Ostatak Sveta
  3. Godina u kojoj se postaje Allstar - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*