Giannis: “Šefe, ovo nije u redu…”

Kako je objavila zvanična NBA stranica, Bucksi su danas ostali bez trenera, jer je klub odlučio uručiti otkaz dosadašnjem treneru – Jasonu Kiddu.

“Cenimo sve što je Kidd uradio za našu organizaciju, ali smo se odlučili za promene na trenerskoj klupi,” istakao je generalni menadžer kluba iz Milwaukeea. “Smatramo da bi svežiji pristup i promena u vođstvu donela ono što treba ovom talentovanom timu kako bi napredovao, i približio nas cilju, a to je borba za prsten”.

U v duelu sa Sunsima klub je vodio dosadašnji asistent Joe Prunty. Kidd je Buckse vodio 3,5 godine, a ostvario je 139 pobeda i 152 poraza, u dva je navrata vodio klub u play offu – 2014-15 i 2016-17 seasons.

No, izvori upućeniji u stvari u klubu tvrde kako je ovo bilo neminovno zbog poremećenih odnosa u klubu, i neslaganja oko koncepcije tima i loše igre u poslednje vreme.

Isto tako, sam Kidd je rekao kako između njega i igrača nije bilo problema, i kako je on uživao u radu sa Bucksima i ne žali ni zbog čega. Navodno je i sam Giannis Antetokounmpo zvao Kidda kako bi pomoga da ostane na klupi, i to 15 minuta pre smene.

“Pozvao me je i rekao – “Šefe, nije u redu to što nameravaju da urade, ali (oni) će te pustiti da odeš,” rekao je Kidd.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Milwaukee Bucks 2017-2018 Godina stagnacije - Ostatak Sveta
  2. Da li Bucksima otkucava vreme? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*