Top 5: Učinak naših za 27/1 i 28/1/2018

1 Nikola Jokić

Nikoli Jokiću su Mavsi postali redovne mušterije, a sinoć ih je počastio s još jednim triple double učinkom. Ubilježio je po 11 poena i asista, te je pokupio 16 skokova. Da stvar bude bolja, Jokić je odlučio meč, ubacio je šut s ruba reketa malo više od minute prije kraja utakmice, a taj koš se ispostavio kao pobjednički. Joker je tako dodao još jednu sjajnu utakmicu u nizu, a Nuggetsi su napokon pronašli bolju formu. Jokeru je ovo 8. triple double u NBA karijeri, a sada je stigao Vlade Divca, koji je također imao isti broj TD učinaka.

2 Dario Šarić

Igrač koji sad već svima polako ide ispod radara. No za to je “sam kriv”. Dario čitave ove sezone pruža izuzetno konstatne (i kvalitetne) igre, tako da većina nas više ni ne obraća pažnju kada Dario ostvari double double ili postigne 4,5 trojki. Etablirao se kao stožerni član postave Sixersa i Brown bez njega ne može zamisliti petorku. Protiv Thundera je igrao vrlo dobro, tukao se s Adamsom pod košem, radio “prljavi posao” a uz sve to postigao je i 16 poena uz izuzetno efikasnost. Broj uzastopnih utakmica s preko 10 poena samo raste, a trenutno je na broju 27.

3 Miloš Teodosić

Teo je bio jedan od ključnih ljudi u preokretu Clippersa. U prvom dijelu ih je držao iznad vode, pogodio je neke šuteve i Pelikani se nisu uspjeli previše odvojiti. No u drugom dijelu je totalno razigrao ekipu, a i sam pogodio neke šuteve da bi na kraju Clippersi uspjeli preokrenuti rezultat. Igra je puno tečnija s njim na parketu, lako stvara višak igrača, a protivnici moraju izuzetno paziti u tranziciji jer Teo je tamo jako opasan.

4 Boban Marjanović

Samo 14 minuta je bilo potrebno Bobiju da uspostavi potpunu dominaciju na parketu protiv Thundera. Krenuo je u seriju krajem prve četvrtine, a Donovan je naivno mislio da će ga Patterson moći zadržati. Bobi je bez ikakvih problema poentirao preko njega, usput skupljajući skokove kao od šale. Patterson ga je sigurno sanjao nakon ove utakmice… Bobi je na kraju ubacio 14 poena (8 od toga je ubacio u prvoj i drugoj četvrtini), skupio 8 skokova i još jednom dokazao Stanu da ga treba češće koristiti.

5 Mario Hezonja

Iako se većina bekova Magica vratila nakon povreda, Hezonja i dalje ima pristojnu minutažu. Pokazao je svim da mu je mjesto u ovog ligi i napokon je odigrao seriju kvalitetnih utakmica. Protiv Pacersa je solidno odradio posao, ubacio je 9 poena u ne loše postotke šuta, te jedno spektakularno zakucavanje preko Turnera. Ovakvim potezima si sigurno podiže cijenu prije tržnice na ljeto.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*