Nezasluženo Allstar?

Boston Celtics su sinoć protiv Blazersa bili bez gotovo pola ekipe. Irving, Smart, Morris i Larkin su još povređeni, a Monroe tek danas može potpisati ugovor tako da ni on nije bio na raspologanju Stevensu. Tako da je klupa Kelta na ovoj utakmici bila u sastavu Yabusele, Theis, Ojeleje i Nader. Ne baš impresivno… Na megdan su im došli Blazersi, vrlo dobra ekipa predvođena sjajnim bekovskim duo Lillard – McCollum i Nurkom pod košem.

Blazersi su u borbi za playoff, bitna im je svaka pobjeda, no jedan igrač u redovima “Zelenih” je imao drugačije namjere… Utakmica je bila u egalu gotovo čitavo vrijeme, a Blazersi su u posljednjoj četvrtini čak i imali pristojnu prednost. Vodili su 6 razlike malo više od 5 minuta prije kraja, no Kelti onda rade 11-0 seriju. Lillard se nije dao, postigao je 8 posljednjih poena Blazersa, no kao i tokom čitave utakmice u posljednjim minutama Kelti su zaigrali odličnu obranu.

Nisu dali ni Lillardu ni McCollumu da dođu do laganog otvorenog šuta, no Portland je ipak imao minimalnu prednost 5 sekundi do kraja. Onda se ukazao ponajbolji igrač Kelta. Al Horford je sjajno pogodio šut iz okreta, točno sa zvukom sirene i donio pobjedu Bostonu. Često je bio osporavan, kako netko sa 13 poena u prosjeku može biti na Allstar utakmici, bilo je mjesta za bolje igrače… No sinoćnjom utakmicom je sve demantirao. Osim što je ubacio za pobjedu Al je odigrao izvrstan meč.

Ubacio je 22 poena uz sjajan 8/12 šut, te tome dodao 10 skokova i 5 asistencija. Čak je imao i jedno zakucavanje preko Nurka. Ovakva utakmica je razlog zašto je Al na Allstaru. On se uvijek isticao s pametnom i jednostavnom igrom, nikada atletskim sposobnostima, a čini se da to donosi pobjede…

Osim Ala još jednom su dobro odigrali mladi Tatum i Brown sa po 17 i 16 poena, a kod poraženih Lillard je ubacio 22 poena no uz očajan 6/19 šut. McCollum je dodao 21, a naš Nurk je bio vrlo dobar sa 14 ubačaja i 8 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*