Top trade destinacije za Isaiaha Thomasa

Fadeway World

Nakon godine koju će hteti zaboraviti zbog privatne tragedije (smrti sestre) i teške povrede kuka zbog koje je pauzirao više od pola godine, Isaiah Thomas je najavio velike igračke potencijale i igračku zrelost. Poseban motiv bilo je to što je stigao među Cavse, koji su sa Lebronom, Lovom, i pridošlima Wadeom i Roseom jurili novo finale.

Cavsi su nakon dobre serije počeli da padaju, a to se poklopilo sa povratkom Thomasa na teren. Omaleni play je neprepoznatljiv u ovoj sezoni, u 13 mečeva beleži tek 15.2 poena uz 36 % iz igre i svega 23 % za tri poena. Kada je na terenu njegov tim je 8 poena u minusu. Sa njim u timu cavsi su zabaležili 6 pobeda i 7 poraza.

Zar da on bude najglasniji u hajci na Lovea?

To je dalo i povoda da se razmišlja o njegovom eventualnom tradeu. A zainteresovanih za njega ima. Kao opcije pominju se Memphis Grizlliesi, Sacramento Kings, Dallas Mavericks, Charlotte Hornetsi i Chicago Bullsi.

I dok bi Hornetsi mogli u zamenu za IT-a, daju svog najboljeg igrača Kembu Walkera, Bullsi se pominju kao najizglednija opcija. Bullsi žele da se reše Portisa i Lopeza, kako bi mogli sačuvati svoju mladu jezgru (Dunn, LaVine, Markkanen, Valentine). Thomas bi u Bullsima mogao igrati bez imperative, lagano se vratiti u ritam i sa mladim timom naredne sezone napasti play off. Zvuči realno.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*