Westbrooku ne smetaju porazi

Početak ove sezone je bio turbulentan za ekipu iz Oklahome. Nakon što je Westbrook ušao u povijest i osvojio MVP naslov sa triple doubleom u prosjeku ljeto je bilo veoma produktivno za njih. Stigli su Melo i George i činilo se kako ćemo napokon imati ekipu koja će ozbiljno zaprijetiti Warriorsima. No nije krenulo glatko. Nisu bili uigrani i loše su odigrali prvi dio sezone.

U prosincu je krenulo na bolje. Imali sus 6 pobjeda u nizu i ispustili su samo 4 utakmice u tom periodu. Ekipa se uigrala, obrana je napokon funkcionirala, te su svi pronašli svoju napadačku ulogu. Nastavili su sa odličnim igrama, te u prvom mjesecu nanizali čak 8 pobjeda zaredom, pritom razbivši Cavsa sa čak 148 postignutih poena. No sada je opet počela kriza. Thunderi su izgubili 4 posljednje utakmice. Od Wizardsa bez Walla, Nuggetsa našeg Jokića, te osakaćenih Pelicansa i sinoć od fenjeraša Lakersa. Pad forme je očit ali čini se da to ne zabrinjava previše MVP Westbrooka.

-“Ma to je zabavno čovječe. Treba malo raznolikosti. Osobno volim raznolikost. To daje šanse ekipi da nas još više poveže, te da nakon toga pozitivno gledamo na stvari. Tokom sezone ima mnogo uspona i padova, ali mi se ne osvrćemo. To je posebno kod naše organizacije, nikada se ne obaziremo na stvari koje se događaju. Uvijek ostajemo zajedno.”- izjavio je MVP nakon poraza od Lakersa.

Regularna sezona je dugačka i Westbrook s jedne strane ima pravo. Iako su izgubili 4 utakmice, ne izgledaju loše kao na početku godine i pad forme je očekivan. Bitno je ono što će biti u playoffu, samo da ne padnu toliko da ispadnu iz borbe za prednost domaćeg terena u playofuu (trenutno su 5. u konferenciji).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*