Bogijeva dominacija, i susret dve legende

Kingsi su ostvarili pobedu na gostovanju kod Mavericksa (109 – 114), a Bogdan Bogdanović je opet zablistao. Srpski bek je bio drugi strelac svog tima, a meč je završio sa 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Najefikasniji kod pobednika bio je Randolph sa 22 poena.

Gosti iz Sacramenta su već u prvoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti, bilo je 29 – 16, a do kraja prvog poluvremena, razlika je samo uvećavana, pa je poluvremenu bilo 65 – 44. Kada je u poslednjoj četvrtini bilo već +26, trener Kingsa je uveo rezerviste što je Dallasu omogućilo da smanji prednost i ublaži poraz. JJ Barrea je sa 19 poena i 13 asistencija bio najefikasniji kod Dallasa.

Zanimljiv je bio duel dvojice istinskih legendi NBA, Vinca Cartera i Dirka Nowitzkog. Košarkaši koji su prešli 40-tu godinu i dalje imaju dinamita u svojim rukama, a nakon povlačenja Paua Pierca ostali su poslednji igrača sa dalekog drata 1998.

Oni su dva poslednja ‘mohikanca’ drafta ’98.

Carter je sinoć za 24 minute postigao 8 poena, uz 7 asistencija i 4 skoka, dok je Nemac za 31 minut, postigao 12 poena uz 6 skokova i 3 asistencije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*