Draženova večer u Brooklynu

Dražen  Petrović je jedna od najvećih legendi Hrvatske, ali i Balkanske košarke. Tragično preminuli Dražen je bio jedan od najboljih igrača koji su iznjedrili ovi prostori. S ponosom se sjećamo kako je igrao, a slične osjećaje gaje i “preko bare”. 26. veljače bivša Draženova ekipa New Jersey Netsi (sada Brooklyn Netsi) su se odlučili prisjetiti Dražena.

U utakmci protiv Chicago Bullsa Netsi će održati večer spomena na Dražena Petrovića, jednog od omiljenih igrača u povijesti kluba. Večer će biti u retro stilu, a poseban gost će biti Draženova majka Biserka. Uz to Netsi će dijeliti Draženove figurice za prvih 10,000 navijača koji  dođu na utakmicu.

 

Iako je Dražen proveo samo 3 sezone u dresu Netsa, zavijek će im ostati u dobro sjećanju. “Petro” je najbolje dane svoje, nažalost prekratke karijere, proveo u Netsima. Odmah po dolasku je pokazao da će biti ugodno iznenađenje. Prvu polusezonu je igrao samo 20 minuta, no bio je jedan od najboljih u Ligi u poenima po minutu. Iduće sezone je postao standardan član petorke, a najbolja mu je bila posljednja, treća sezona. Bio je 11. strijelac Lige sa 22,9 poena u prosjeku, te u trećoj All-NBA petorci. Nažalost to mu je bila posljednja sezone, no i 3 sezone su mu bile dovoljne da osvoji sve navijače Netsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*