Junaci ‘Severa’ i nova nuklearna sila!

Tokom All Star pauze, NBA liga je izbacila i zvaničan poredak timova (Power rankings) prema njihovoj trenutnoj formi i učinku. Iznenađujuće ili ne, niti jedna od dve prvoplasirane ekipe nisu prošlogodišnji finalisti.

Na broju 1 su Rocketsi, ekipa sa najboljim učinkom (44-13) u ligi i najboljim bekovskim tandemom, Harden – Paul, sjajnim šuterima i centrom koji ima potencijal da bude igrač koji je najviše napredovao.

Rocketsi postižu 113.2 poena, primaju 104.6 poena po meču, a osim Hardena, Capele i Paula u timu više nema sigurnih mesta. Ariza, koji je povređen, ispao je, a šansu su dobili Luc Mbah a Moute i P.J. Tucker sa kojima u timu Houston prosto demolira protivnika. Rocketsi moraju nastaviti sa dobrom serijom ukoliko žele zadržati poziciju broj 1 na Zapadu, a u narednih 13 od 14 mečeva igraju sa timova čiji je učinak preko 50 %.

Rađanje nove nuklearne sile!

Na drugom mestu su Raptorsi, sa 41-16 učinkom trenutno lideri Istoka i jedna od najčvršćih ekipa u ligi. Postižu 110.7 poena, primaju 102.6 (četvrta najbolja odbrana lige). Demar DeRozan igra sezonu karijere, no snaga ove ekipe je u timu i klupi koja je značajno doprinela ovakvom učinku. Sa sedam vezanih trijumfa dočekali su pauzu i ukoliko nastavi ovako teško da će ih Celticsi ili eventualno Cavsi smeniti sa liderske pozicije.

 

Kako su “We the North” pokorili Istok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*