We don’t need no Leonard

(Photo by Jason Miller/Getty Images)

Kada imaš Popovića na klupi, onda ti ni MVP kandidat nije potreban da bi pobjeđivao. Greg je odradio fantastičan posao i s ovakvim Spursima izvlači najbolje moguće rezultate. To su na svojoj koži osjetili Cavsi koji nisu mogli parirati Spursima. Jedini je pokušavao Lebron, solo akcijama, no tako ne ide protiv Spursa.

Utakmica je od početka bila u egalu, nijedna ekipa se nije previše odvajala. U prvom dijelu istaknuo se Lebron sa 17 poena, dok je kod Spursa izvana rešetao Green koji je bio odmoran nakon što je propustio prošlu utakmicu protiv Nuggetsa. Aldridge se još uvijek tražio i dosta promašivao u prvom dijelu, no kasnije je došao na svoje.

Nakon odmora nastavilo se u istom tonu, i jedni i drugi su “razmjenjivali” koševe sve do posljednje četvrtine. Tada Spursi podižu nivo obrane, te se polako počinju odvajati. Ključan je bio još jedan Popov dragulj, Deyonte Murray. Ukrao je nekoliko lopti, odlično završavao u tranziciji, te dao ključni momentum Spursima. Onda su krenuli i Green i Aldridge te je utakmica vrlo brzo prelomljena.

Lebrona je igrao većinom sam u toj zadnoj četvrtini, no mora se priznati da ni prije toga nije imao preveliku pomoć suigrača. Prva petorka (osim Lebrona) je ubacila samo 14 poena, a najveću pomoć je imao u Clarksonu koji je dodao 17, te Greenu sa 14 ubačaja. Kralj je na kraju stao na 33 poena, uz 13 skokova i 9 asista.

Kod Spursa Aldridge je na kraju ubacio 27 poena, a s klupe je Green ubacio 5 trojki i na kraju završio na 22 poena. Murray je imao 13 pooena, uz 9 skokova, 5 asista, te 4 ukradene i čak 3 blokade. Fantastična all-round igra mladog beka koji je nedavno zamijenio Parkera u petorci i potpuno opravdao očekivanja.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Anđeo i ubica u 'gradu anđela'? - Ostatak Sveta
  2. From zero to - HERO! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*