“Brate… ja još ne znam ni čitati redovno”

Steven Adams jedan je od ‘tihih’ junaka NBA lige. Veliki borac, koji nedostatak košarkaške kreativnosti nadomešćuje fizičkom snagom, upornošću, ali i provokacijama za koje se specijalizovao. Pri tome, Adam sa svojim brkovima, ali i drugim visokim brkajlijom iz Oklahome – Enesom Kanterom, predstavlja vrlo zanimljiv duet – Stash bross (‘brkata braća’).

No more “Stash Bros”

Navijači uvek vole ovakve tipove – beskompromisne, borbene, igrače koji će dati sve za ekipu, nešto poput Adamsa. Adams je nedavno najavio napisati svoju biografiju. Rekao je samo je jedan problem – “Ja jedva znam da čitam…”

A jedna takva biografija sigurno bi bila bestseller. Samo oni koji ne znaju istoriju porodice Adams ne bi tako nešto očekivali.

Adams family

Steven Adams odrastao u zanimljivom okruženju. Naime, on je najmlađi od 18-ero braće i sestara koje je njegov otac Sid imao s četiri supruge, a u više navrata je isticao kako su ga starija braća često maltretirala.

„Moj jedini obrambeni mehanizam je bio da počnem plakati. Ako bi im govorio da prestanu, oni bi me tukli još više, a plačem bih privukao oca kojeg su se svi bojali.“

Povezanost s ocem Stevenu je donijela i veliku traumu kada je Sid umro dok je on bio 15-godišnjak. Ubrzo je napustio školu te se počeo družiti s lokalnom bandom. Iz cijele priče izvukao ga je stariji brat Warren koji ga je iz rodne Rotorue odveo u Wellington i odveo u lokalnu košarkašku akademiju. Nije ni čudno da se Steven počeo baviti sportom jer je on bio u genima familije Adams – nekoliko braće već su bili košarkaši, par njih se bavilo ragbijem, a prava je zvezda bila Valerie Adams, nacionalna heroina koja je osvojila dva olimpijska zlata u bacanju kuglom.

1 Trackback / Pingback

  1. "Šutirati mogu, no pogoditi..." - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*