Spursima visi playoff?

Ove sezone praktički da nema sigurnih playoff ekipa. Osim standardnih Warriorsa i Rocketsa na Zapadu, te Bostona, Toronta i Cavsa na Istoku praktički niti jedna ekipa nije sigurna u to da će igrati postsezonu. Na Zapadu je pogotovo gusto, tu se čak 8 ekipa bori za preostalih 6 mjesta koja vode dalje. Iako bi po logici trebali reći da i Spursi pripadaju ovoj prvoj grupi i da im je playoff siguran, kada pogledamo realno stanje ove sezone ni Spursi nisu sigurni.

Prva stvar koja muči Popa i njegove trupe su povrede. Cijele sezone su bez najboljeg igrača Leonarda (odigrao samo 9 utakmica), Parker je propustio nekoliko mečeva, a posljednji je povredu doživio i najbolji igrač ove sezone i čovjek oko kojega se sve vrti Lamarcus Aldridge. Na utakmici protiv Pelicansa nezgodno je stao i više se nije vraćao u utakmicu. Iako povreda nije ozbiljnije prirode u ovakvoj situaciji i ako propusti samo jednu utakmicu, Pop je u problemima.

Lamarcus igra najbolju sezonu otkada je u Spursima. Ubacuje 22,5 poena uz 8,2 skoka u prosjeku i čovjek je oko kojega se sve vrti u napadu Spursa. Njegova 1 na 1 igra u low postu je prvi Popov izbor kod napada i većina akcija zapravo ide preko njegovih leđa. Tako da ukoliko Lamarcus propusti i jednu ili čak više utakmica, vjerujemo da će to biti nenadoknadiv gubitak za Spurse. Uz to trebaju početi uigravati i Leonarda koji bi se trebao vratiti nakon povrede. Povratak je zakazan za ovaj mjesec, datum se još točno ne zna, no pitanje je u kakvoj će formi biti Leonard nakon što je presjedio gotovo čitavu sezonu.

No povreda Lamarcus nije niti najgora stvar kod Spursa. Naime cijela ekipa je u očajnoj formi. U posljednjih 9 utakmica imaju samo 2 pobjede, s tim da je jedna došla protiv očajnih Sunsa, a druga protiv gotovo jednako nestabilnih Cavsa. Gubili su dva puta od Jokića i Nuggetsa, dva puta od Jazza i od Pelicansa sve do jedne ekipe s kojima se bore za playoff. Tako da su sada Blazersi u potpunosti stigli Spurse i obje ekipe dijele 4. mjesto Zapada sa omjerom 36-26. Za leđima im pušu Pelicansi i Oklahoma koji imaju samo jednu pobjedu manje, a iza njih je u naletu i Denver koji kasni 3 pobjede. Također u “grupi” s Nuggetsima su i Clippersi i Jazz, sve ekipe unutar 5 utakmica razlike za Spursima.

U Popa i dalje ne sumnjamo, te vjerujemo da će Spursi sigurno biti u playoffu, no treba priznati i da ih čeka jako težak raspored do kraja sezone. Uskoro im stiže serija gostovanja, redom igraju sa Warriorsima, Thunderima i Rocketsima, 3 utakmice u razmaku od 4 dana što bi moglo produbiti njihovu krizu. Praktički osim Lakersa, Kingsa i Grizzliesa nemaju lagane utakmice od kraja sezone te bi ova povreda Aldridge mogla skupo koštati Popa i njegove trupe.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Spursi na tankom ledu - Ostatak Sveta
  2. "Sebični" protiv "Chokera" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*