Top 5: Učinak naših za 2/3 i 3/3/2018

1 Nikola Vučević

Povratkom Vučevića Magic je proigrao. Nikola pruža odlične partije nakon povratka i glavni je razlog podizanja forme čitave ekipe Magica. Protiv Pistonsa je radio konstantne probleme za obranu napadajući na visokom postu. Ili je dijelio asistencije, ili je sam završavao, u većini slučajeva je našao najbolje moguće rješenje. Šut za tri poena ga nije slušao, promašio je svih 5 šuteva iza 7,24, no zato je pogodio većinu šuteva za dva poena, te bio dominantan u skoku.

2 Nikola Jokić

Protiv uzdrmanih Cavsa Nikola je nastavio sa odličnim all round partijama. Igrao je svoj standardnu igru, dijelio asistencije svojim bekovima te vrlo dobro surađivao s povratnikom Millsapom. Nekoliko puta je imao sjajne ulaze, a ovu utakmicu nije niti uzeo previše šuteva. Držao je obrambeni skok pod kontrolom, protiv jednog od boljih napadačkih skakača lige u Thompsonu, a uz sve to je stigao ubilježiti i 8 asista.

3 Bogdan Bogdanović

Glavna šuterska uzdanica Kingsa. Opet je bio odličan izvana, te je pogodio 3 od 4 trojke. Pick and roll igra već zatvorenih očiju i sjajno koristi prostor koji mu ostavi obrana. Ovaj puta se nije iskazao u asistiranju, no imao je odličan postotak šuta, te je odigrao vrlo dobru obranu.

4 Mario Hezonja

U pobjedi protiv desetkovanih Grizzliesa koji su bili bez polovice ekipe Mario se istakao atrakcijama i dobrom igrom. Dva puta je efektno zakucao i tim zaslužio izbor u Top 10 akcija NBA lige. No osim zakucavanja je odigrao i vrlo dobar meč. Šut ga nije baš služio, no zato je obranom praktički prelomio meč kada je ukrao loptu i zakucao na drugoj strani te dao svojoj ekipi potreban momentum da prelomi utakmicu.

5 Bojan Bogdanović

Nakon što je natpao Hawkse Babo je odigrao nešto mirniju utakmicu protiv Bucksa. No ostatak petorke je preuzeo veći dio odgovornosti, te su svi odigrali vrlo dobre mečeve, uključujući i Babu. Bio je izuzetno agresivan na koš, te je izborio veliku količinu slobodnih bacanja, šutirao ih je čak 13, dok je iz igre pogodio samo jedan šut.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*