Nebeski letač Sacre

Poznato nam je da košarka u Japanu nije na najvišem nivou. Liga je relativno nepoznata i rijetko koji stranac se odlučio za odlazak tamo. Za razliku od Kine, koja je u posljednje vrijeme uložila ogromne novce u razvitak košarke, no i sporta općenito. No, zato se i vidi ogromna razliku u kvaliteti između ove dvije azijske zemlje. Dok u Kinu idu još uvijek kvalitetni NBA košarkaši, na odlazak u Japan se odlučuju samo oni najhrabriji.

Povratak sinova razmetnih

Tako je nedavno bio održan i Allstar susret japanske Lige, a gledajući rostere malo kojeg igrača smo uspjeli prepoznati. Jedan od poznatijih imena je bio Robert Sacre, bivši centar Lakersa koji je u NBA ligi proveo 4 sezone uz mizeran učinak. Kada je on najpoznatiji igrač, to više govori o Ligi nego o Robertu. No, iako je Robert centar od 213cm to ga nije spriječilo da se prijavi na natjecanje u zakucavanju. U NBA ligi centri su znali imati odlična zakucavanja, Howard je vladao tim natjecanjem nekoliko godina, no Robert mu nije bio niti blizu.

Jednostavno ne znam kako da okarakteriziram njegov nastup na Dunk contestu. Jedino što se može reći da Japanci imaju izuzetno niske standarde što se tiče zakucavanja…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*