Savršeni član Procesa

Dolaskom u NBA ligu, Dario Šarić je ušao u povredama opterećenu ekipu Philadelphie. Embiid je odigrao 30-ak utakmica, Simmons je bio out za sezonu i na kraju se Dario pretvorio u najboljeg rookiea Sixersa. Ne samo Sixersa, već i čitave Lige. U napetom duelu s Brogdonom, Amerikanac je na kraju odnio pobjedu, no Dario je pružao sjajne partije kroz čitavu sezonu i sigurno nema za čime žaliti.

Ove sezone se očekivao Darijev pad. Ne toliko zbog njegovih kvaliteta, već zbog toga što se Sixersima vraćaju gotovo svi igrači, Embiid i Simmons su potpuno zdravi, potpisali su Redick i Johnson i to je već znatno proširenje rotacije. No umjesto da mu brojke i igre padnu, Dario je počeo igrati još i bolje!

Prošle godine Dario je propustio samo jednu utakmicu, i to posljednju utakmicu sezonu. U prosjeku je imao 12,8 poena uz 6,3 skoka, te malo preko 40% šuta iz igre. Ove godine Dario je popravio sve svoje brojke. Podigao je prosjek poena na 14,8, a skokova na točno 7. Najveći napredak u svojoj igri je pokazao u onome u čemu je bio najslabiji, a to je šut. Dario je bio izuzetno nekonstantan prošle sezone, no ove je podigao prosjeke na vrlo visoke razine.

https://twitter.com/CroSports_/status/970743309856514048

https://twitter.com/Schragz/status/971062901824991233

Sada za tri poena šutira gotovo 40%, za razliku od prošlogodišnjih 30%, a ogroman napredak je u šutu sa linije slobodnih bacanja. Naime Šarić je ove sezone bolji od Irvina, Duranta, Bookera, te se nalazi na 10. mjestu po prosjeku sa linije bacanja u Ligi! Da bi stvar bila još i bolja, Dario je jedini visoki igrač u prvih 10, ostali igrači su sve bekovi. Fantastičan napredak od nesigurnog izvođača do toga da je u Redicka(možda i najbolji čisti šuter Lige) najsigurniji u svojoj ekipi.

Dario i u svojoj drugoj sezoni nastavlja sa odličnim igrama. Postao je neizostavni član Procesa, usudio bih se reći da je bitan gotovo kao i Embiid i Simmons. Idealan glue guy, čovjek koji će kada pogodi svoje šuteve biti najbolji strijelac ekipa kao protiv Jazza ili Hornetsa kojima je ubacio 27 poena, ili će izluditi protivničku obranu fanatičnom borbenošću kao npr Wizarde kojima je uzeo 7 skokova u napadu. Uz sve ovo Dario odlično obavalja i svoje defenzivne obveze, te je Brown našao načina na koji ga može u potpunosti iskoristiti. Hrvatski treneri bi mogli ponešto i zapisati od trenera Sixersa, jer ovakav Dario treba Hrvatskoj reprezentaciji…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*