Derozan zakucao playoff

Toronto Raptorsi su postali prva ekipa u NBA ligi koja je i matematički osigurala playoff mjesto. To im je omogućio njihov najbolji igrač Demar Derozan, fantastičnom partijom protiv Pistonsa i sjajnom predstavom u posljednjoj četvrtini i produžetku.

Raptorsima je ova utakmica opasno visila, gubili su čak 17 poena u drugoj dionici. Nisu imali rješenja za Griffina, no zato su nakon velikog odmora u treću dionicu išli u jakom ritmu. Ubacili su 40 poena Pistonsima, vratili meč u neizvjesnost te smo mogli ući u egal završnicu. Posljednja dionica se igrala koš za koš i taman nakon što su Pistonsi mislili da će uzeti pobjedu, ukazao se najbolji igrač utakmice i Raptorsa Demar Derozan.

Raptorsima nije ostalo time outa, te se Demar sjurio ka košu Pistonsa i sjajno zakucao te doveo Raptorse u vodstvo. Nakon toga je Griffin izjednačio rezultat i otišlo se u produžetak. Na kraju produžetka jako sličan scenarije kao i na kraju regularnog dijela. Derozan se još jednom zaletio prema košu Pistonsa, no ovaj puta je dodao loptu. Van Vleet je pogodio za pobjedu Raptorsa, a nije mu smetalo što je dotada imao 1/9 iz igre. Pogodio je kada je trebalo.

Ovom pobjedom Kanađani su izborili playoff, a pred Pistonsima je i dalje dug put i borba za doigravanje. Derozan je na kraju ubacio 42 poena, a najveću pomoć je imao u svom drugu Lowryu koji je ubacio samo 15 poena, no zato je to nadoknadio s odličnih 15 dodavanja.

Tragičar Griffin je uspio izboriti produžetak, no zato je promašio u produžetku šut za pobjedu. Ukupno je ubacio 31 poena, te je bio najbolji strijelac ekipe, Bullock je ubacio 21 poena, a vrlo dobar je bio i Drummond koji je zabio 10 poena, te je imao čak 21 skok.

1 Trackback / Pingback

  1. Toronto Raptors 2017 - 2018: Mi smo kraljevi 'Severa', i ponovo smo - za*****i! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*